Proglašeni januarski šampioni bezgotovinskih transakcija Studio B

Objavljeno: 10.02.2022. 12:44 Izmenjeno: 10.02.2022. 12:44

Od novembra 2021. godine od kada je krenulo nagradno takmičenje, pa do danas, realizovano je oko 7 000  bezgotovinskih transakcija na 42 POS terminala na tri beogradske pijace „Kalenić“, „Đeram“ i „Palilula“.

Januarskim šampionima bezgotovinskog plaćanja na beogradskim pijacama uručene su nagrade u okviru Pilot projekta „Digitalizacija beogradskih pijaca“. Prvo i drugo mesto osvojili su zakupci sa pijaca „Đeram“ i „Palilula“ sa ukupno 97, odnosno 86 ostvarenih transakcija. Treća nagrada pripala je zakupcu sa pijace „Kalenić“, sa realizovane 62 transakcije. Četvrto i peto mesto osvojili su zakupci sa pijace „Đeram“ sa 34 i 33 transakcije.

Kako bi svi zakupci koji su deo Pilot projekta „Digitalizacija beogradskih pijaca“ imali podjednake šanse da osvoje nagradu, jedno od pravila je da zakupci koji dobiju nagradu u jednom mesecu, ne mogu da  učestvuju u postupku nagrađivanja naredna tri meseca.

Broj realizovanih bezgotovinskih transakcija u poslednja tri meseca dobar je pokazatelj koliko je kupcima značajano uvođenje ovakvog vida plaćanja. Samo u januaru mesecu na ove 3 pijace realizovano je više od 2 000  transakcija.

Kupci sa beogradskih pijaca navode da im je uvođenje ovakvog vida plaćanja  olakšalo kupovinu, jer ne moraju da traže bankomate ili čekaju da usitne novac. Takođe, navode i da bi bilo značajno da se bezgotovinsko plaćanje omogući na većem broju tezgi, kao i na mestima prodaje mlečnih i suhomesnatih proizvoda.

Igor Vilaj, dobitnik  nagradu sa pijace „Đeram , izjavio je da je uvođenje plaćanja karticom važno, jer kupci sada imaju izbor i u pogledu načina plaćanja. Plaćanje karticom omogućilo je da privučemo nove mušterije, koje su ovu novinu prvo dočekale s nevericom, a sada rado plaćaju karticom ili mobilnim telefonom.

Jelena Škodrić, zakupac sa pijace Đeram koja je takođe osvojila nagradu, navodi da je u sve oštrijoj tržišnoj konkurenciji uvođenje mogućnosti da se i na drugačiji način plate proizvodi kupljeni na pijaci bilo neophodno. Proces plaćanja se odvija brzo i kartice koriste kupci svih generacija.

Pilot projekat „Digitalizacija beogradskih pijaca“  pokrenula je Privredna komora Srbije, a inicirala kompanija Mastercard. Ovaj projekat se realizuje uz podršku JKP „Gradske pijace“, kompanija Payten, Chipcard i Banca Intesa.

Svakog meseca  do kraja oktobra ove godine,  pet trgovaca koji ostvare najveći broj bezgotovinskih plaćanja  osvajaju novčanu nagradu u iznosu od 12.000 dinara zahvaljujući kompanijama Mastercard i Chipcard.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Sumaglica

Trenutna temperatura 5°C

Sumaglica

Ponedeljak
Oblačno

Max: 7°C
Min: 2°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana