Proglašeni decembarski šampioni bezgotovinskih transakcija Studio B, PR tekst

Objavljeno: 13.01.2022. 14:26 Izmenjeno: 13.01.2022. 14:26

Beogradske pijace su na ovaj način postale mesta, koja potrošačima, pored kvalitetne, sveže i raznovrsne ponude, pružaju mogućnost izbora i u pogledu načina plaćanja. Na pijacama „Kalenić“, „Đeram“ i „Palilula“ ukupno je instalirano 42 POS terminala, na 42 prodajna mesta.

Početkom ove godine uručene su novčane nagrade zakupcima tezgi koji su tokom decembra meseca realizovali najviše bezgotovinskih transakcija u okviru Pilot projekta „Digitalizacija beogradskih pijaca“. Zakupci sa pijace „Kalenić“ sa ukupno 157, odnosno 138 ostvarenih transakcija osvojili su prvo i drugo mesto , dok je treća nagrada pripala zakupcu sa pijace „Palilula“, sa realizovanih 136 transakcija. Četvrto mesto osvojio je zakupac sa pijace „Đeram“ sa 122 transakcije, dok se na peto mesto plasirao zakupac sa pijace „Palilula“ sa 117 transakcija.

 

Od septembra 2021. godine, na tri beogradske pijace uvedene su značajne novine zahvaljujući Pilot projektu „Digitalizacija beogradskih pijaca“, koji je pokrenula Privredna komora Srbije, a inicirala kompanija Mastercard. Pilot projekat se realizuje uz podršku JKP „Gradske pijace“, kompanija Payten, Chipcard i Banca Intesa. „Kalenić“, „Palilula“ i „Đeram“, prve su u nizu beogradskih pijaca na kojima su postavljeni POS terminali za plaćanje karticama. Prvi put u Srbiji kupcima je omogućeno da kupljeno voće, povrće i druge proizvode na pijačnim tezgama mogu da plate brže i lakše, platnim karticama i mobilnim telefonom, bez prethodne posete bankomatu.

Kompanije Mastercard i Chipcard, obezbedile su dodatnu pogodnost za sve učesnike u projektu. Svakog meseca  do kraja oktobra 2022. godine,  pet trgovaca koji budu imali najveći broj bezgotovinskih plaćanja platnim karticama, osvojiće novčane nagrade u iznosu od 12.000 dinara.

 

Nataša Božić sa pijace „Kalenić“, koja je osvojila decembarsku nagradu, ne krije oduševljenje što sve češće kupci koriste kartice. Posebno ističe da su u početku POS terminale više koristili mlađi sugrađani, ali da ih u poslednje vreme koristi sve veći broj starijih građana. Garip Kamberi sa pijace „Palilula“ navodi da su utisci pozitivni i objašnjava da se proces plaćanja odvija brzo i jednostavno, što utiče na porast broja transakcija.

 

Partneri Pilot projekta „Digitalizacija beogradskih pijaca“, zadovoljni su realizacijom, kao i reakcijama kupaca i zakupaca. Očekuju da ovaj poduhvat neće ostati samo na Pilot projektu, već da će se uvođenje bezgotovinskog plaćanja proširiti i na ostale beogradcke pijace.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 11°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Malo i umereno oblačno

Max: 19°C
Min: 8°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana