Produžetak roka za plaćanje i popusti od pet odsto Tanjug

Objavljeno: 26.05.2020. 16:40 Izmenjeno: 26.05.2020. 16:40

JP “Elektroprivreda Srbije” omogućilo je svim građanima produžetak roka za plaćanje računa i mogućnost ostvarivanja popusta od pet odsto na sve račune koji su izdati nakon uvođenja vanrednog stanja.

U saopštenju EPS navodi se da zbog vanrednog stanja i zabrane kretanja nisu svi građani bili u mogućnosti da plate račune na vreme i da su zato doneli odluku da svim građanima Srbije produže rok za plaćanje i daju mogućnost ostvarivanja popusta od pet odsto na sve račune koji su izdati nakon uvođenja vanrednog stanja.

Kao dodatna pogodnost, ni kamata neće biti obračunata ni na jedan ova tri računa u periodu do 30. juna.

EPS je prethodno omogućio svim građanima starijim od 65 godina račune za mart, april i maj plate i sa zakašnjenjem, ali do 30. juna i da pritom ostvare popust od po pet odsto.

Ako neki račun građani plate pre 1. juna ostvareni popust po tom računu biće prikazan u prvom narednom računu, kao i do sada.

Ukoliko sva tri računa budu, eventualno, plaćena u periodu od 1. do 30. juna, biće obračunat popust od po pet odsto po svakom od tri plaćena računa.

Računi za električnu energiju se formiraju u skladu sa propisima i zakonima na osnovu kojih se obračunava potrošnja električne energije, zato je za produženje popusta i neobračunavanje kamate bila neophodna odluka Nadzornog odbora EPS, ističe se u saopštenju.

Odluka se ne može primeniti retroaktivno na mesece kada nije bilo uvedeno vanredno stanje, te produženje popusta nije bilo moguće primeniti na račun za februar.

U obzir su uzeti meseci kada je na snazi bilo vanredno stanje, uključujući i maj, a rok za za plaćanje produžen je do kraja juna, i to za sve građane Srbije.

„Elektroprivreda Srbije“ je velikim naporima uspela da u vanrednom stanju obezbedi stabilno snabdevanje građana i privrede, kao i da pronađe način da svim kupcima, ne samo penzionerima, izađe u susret i olakša im izmirenje obaveza, ističe se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 32°C

Delimično oblačno

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana