Produžen rok važenja parking karte za osobe sa invaliditetom do kraja 2021. godine Studio B

Objavljeno: 03.03.2021. 13:34 Izmenjeno: 03.03.2021. 13:34

Grad Beograd je podržao preporuku premijerke Ane Brnabić i produžio rok trajanja parking nalepnica za osobe sa invaliditetom.

– Grad Beograd je prvi grad koji je odmah podržao preporuku Vlade Republike Srbije i produžio rok trajanja parking nalepnica iz 2020. godine za osobe sa invaliditetom na godinu dana. Odmah po dobijanju preporuke izmenjen je Pravilnik o određivanju osoba koje mogu ostvariti pravo na besplatno korišćenje obeleženih parking mesta na javnim opštim parkiralištima. Sekretarijat za socijalnu zaštitu je u decembru prošle godine, u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem „Parking servis”, produžio rok važenja invalidske parking karte izdate u „Parking servisu” na osnovu Rešenja Sekretarijata za socijalnu zaštitu za kalendarsku 2020. godinu do 15. aprila 2021. godine, a ovom izmenom rok je produžen do kraja 2021.godine. Parking karta je produžena svim korisnicima prava na besplatno korišćenje obeleženih parking mesta na javnim opštim parkiralištima na teritoriji grada Beograda – rekla je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Grad Beograd je prošle godine omogućio pojednostavljenu proceduru za izdavanje invalidske parking karte i rezervacija parking mesta za osobe sa invaliditetom, tako što u Sekretarijatu za socijalnu zaštitu mogu da podnesu sve potrebne zahteve. Na ovaj način omogućeno je da korisnik prava na besplatno korišćenje obeleženog parking mesta na javnim parkiralištima na teritoriji grada Beograda, može na jednom mestu da podnese svu potrebnu dokumentaciju i za izdavanje invalidske parking karte i za rezervaciju parking mesta, a ne, kao što je do sada bio slučaj, da ide na tri različita mesta. Nakon završetka procedure oko izdavanja parking nalepnice, „Parking servis” šalje je o svom trošku na kućnu adresu lica koje je podnelo zahtev. Cilj koji je postignut jeste pojednostavljenje procedure kako bi osobe sa invaliditetom sve mogle da završi na jednom mestu.

– Naš cilj je da putem dostupnosti kvalitetnih usluga i servisa, prostornog planiranje, razvoja saobraćajne infrastrukture olakšamo svakodnevno funkcionisanje osoba sa invaliditetom u gradu Beogradu. U skladu sa tim radimo na elektronskoj usluzi za parking nalepnice sa kancelarijom za E-upravu putem koje će biti omogućeno da osobe sa invaliditetom zahteve podnesu i elektronskim putem. Podržavamo napore Vlade Srbije i premijerke da se unapredi položaj osoba sa invaliditetom – dodala je sekretarka.

Pored uspostavljanja sistemskih rešenja u oblasti invalidske zaštite, Grad Beograd je u prethodnom periodu značajno doprineo razvoju civilnog sektora, vodeći se činjenicom da je uspostavljanje i unapređenje partnerstva između organizacija civilnog društva, organa lokalne samouprave i drugih ustanova i institucija od značaja za pružanje podrške i pomoći osobama sa invaliditetom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Delimično oblačno

Nedelja
Mogući pljuskovi

Max: 10°C
Min: 3°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana