Priznao pretnje smrću Vučiću, tužilac traži pritvor tanjug

Objavljeno: 16.04.2022. 14:20 Izmenjeno: 17.04.2022. 12:39

Posle saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudu da mu odredi pritvor.

Muškarac N.S, koji je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uputio pretnje smrću na društvenoj mreži Instagram, uhapšen je sinoć, i ispitan je  u Posebnom odeljenju za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

On je, kako saznaje Tanjug, priznao izvršenje krivičnog dela, braneći se da nije koristio propisanu terapiju.

N.S. iz Beograda, koji se predstavlja kao bivši glumac amater i tekstopisac, objavio je video u kome poziva na smrt predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Usledila je reakcija tužilaštva i efiksno hapšenje osumnjičenog.

Vulin: Našli smo ološ koji je pretio Vučiću

Ministar policije Aleksandar Vulin istakao je da su pripadnici policije brzo pronašli i uhapsili čoveka koji je uputio zastrašujuće pretnje smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Kaže, međutim, da je mnogo opasnije od tog ološa, koji bi da prekolje Vučića, to što je naš javni prostor zagađen i to što je stvoren ambijent u kome je mržnja prema Vučiću dozvoljena i prihvatljiva, pa čak i poželjna.

„Nađete vi tog idiota, tog ološa, završimo mi to sve, ali opasnije je mnogo to što se takvim idiotima iz političkih krugova daju ideje. Nije to njemu tek tako palo na pamet, nego opozocija kaže da će razgovarati sa Vučićem samo ako hoće da ode sa vlasti, kažu on je kriminalac, njegovog četvorogodišnjeg sina Vukana treba uhapsiti ako pokuša da napusti zemlju. Ta gadost i ta prljavština dolazi iz našeg javnog života. U našem javnom životu potpuno je dozvoljeno da mrzite Aleksandra Vučića, to je prihvatljivo, ne smete nikog da mrzite osim njega. U modernom svetu možete da mrzite Aleksandra Vučića nekažnjeno i možete Ruse da mrzite nekažnjeno, sve ostalo je zabranjeno. Sve ostalo morate da objašnjavate, a za ove dve stvari možete da radite kako god i šta god hoćete“, poručio je Vulin.

Ministar policije je gostujući na TV Pink naglasio je da svaku pretnju upućenu predsedniku Vučiću shvata vrlo ozbiljno, preneo je MUP.

„Svaku pretnju ozbiljno shvatam, svaku pretnju predsedniku Vučiću i njegovoj porodici. Vučić se vrlo često ljuti na mene, on kaže da preterujem, da takvi ne mogu ništa da urade, da li on može ili ne može ništa da uradi, ja znam da bi on to želeo da uradi, pa ako je psihički nestabilan, neka se leči, nemoj da zagađuje javni prostor. Ako ne bude mogao predsedniku Vučiću, možda će nekom komšiji naneti zlo. Sav taj ološ treba da bude sklonjen sa naših ulica bez obzira što se predsednik ljuti na mene, ja smatram da je to moja dužnost i da je dužnost ove zemlje da zaštiti i predsednika Vučića, baš kao i svakog građanina“, poručio je ministar Vulin.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 22°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana