Privremeno oduzeto vozilo Beoinfo

Objavljeno: 22.10.2019. 14:34 Izmenjeno: 22.10.2019. 14:34

Pripadnici Sekretarijata za poslove komunalne milicije privremeno su oduzeli vozilo koje je obavljalo delatnost prevoza putnika suprotno zakonu.

Tom prilikom vozaču su uručeni potvrda o privremeno oduzetom vozilu i zapisnik o izvršenoj kontroli, koji su prosleđeni ovlašćenom inspektoru Sekretarijata za inspekcijske poslove na dalje postupanje, saopšteno je iz Sekretarijata za poslove komunalne milicije.

Kako se navodi u saopštenju, prilikom kontrole nelegalnog taksi prevoza, sinoć oko 21.35 časova zaustavljeno je vozilo za koje se osnovano sumnjalo da obavlja delatnost prevoza putnika suprotno Zakonu o prevozu putnika. Vozač je po zaustavljanju odbio naređenje saobraćajne policije da izađe iz vozila i zatražio medicinsku pomoć, koja je ubrzo i došla na lice mesta. U kratkom roku okupilo se oko pedeset „CarGo” vozača zajedno sa predstavnicima tog udruženja, koji su vozilima fizički blokirali saobraćajnicu Bulevar Mihajla Pupina, potpuno onemogućivši odvijanje saobraćaja u oba pravca sa ciljem da spreče privremeno oduzimanje vozila zatečenog u prekršaju, to jest sprovođenje zakonom propisanih mera.

Pored toga što su svojim vozilima, kao i fizičkim prisustvom sprečavali službena lica u vršenju službene radnje, pojedini prisutni vozači „CarGo” vozila su pozivali i pretili fizičkim obračunavanjem sa patrolama na licu mesta.

Pripadnicima Sekretarijata za poslove komunalne milicije u pomoć je pristiglo više timova interventne jedinice policije, koji su donekle uspostavili narušeni javni red i mir. Kako se broj prisutnih lica koja su narušavala javni red i mir povećavao, a situacija je pretila da izmakne kontroli, na lice mesta je izašla policijska brigada, nakon čega je i uspostavljen javni red bez intervencije ove jedinice, navodi se u saopštenju Sekretarijata za poslove komunalne milicije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 25°C

Delimično oblačno

Petak
Mogući pljuskovi

Max: 27°C
Min: 19°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana