Privremena bolnica na Beogradskom sajmu ispunjava uslove Pravilnika za karantine Tanjug

Objavljeno: 31.03.2020. 20:22 Izmenjeno: 31.03.2020. 20:23

Tu činjenicu je, kako se dodaje u saopštenju Ministarstva, u nedelju nakon detajnog pregleda bolnice, a pre dolaska prvih pacijenata , potvrdio i zaštitnik građana Zoran Pašalić.

Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je  da su u Hali 1 Beogradskoj sajma gde je Vojska Srbije uredila privremenu bolnicu za prihvat i boravak ljudi s lakšim simptomima zaraze korona virusom, ispunjeni zahtevi predviđeni Pravilnikom za takva karantinska mesta i bolnice.

„Vojska Srbije je na sajmu uredila prostor za smeštaj, ishranu i gledanje televizije, za verske potrebe, a na raspolaganju su i knjige, časopisi i dnevna štampa“, navodi Ministarstvo i dodaje da su obezbeđeni i tuševi i topla voda.

Pacijenti imaju dnevno tri obroka i užinu, za ručak su kuvana jela, a ishranu obezbeđuje Studentski grad, kaže se u saopštenju.

U nadležnosti Ministarstva odbrane i Vojske Srbije je spoljna služba obezbeđenja, organizacija osnovnih životnih potreba vezanih za smeštaj i ličnu higijenu i spoljna dezinfekcija površina na Sajmu.

Medicinsko zbrinjavanje pacijenata u privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu vrši Ministarstvo zdravlja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana