Privedeno 300 huligana zbog napada na policajce na utakmici Tanjug

Objavljeno: 22.03.2019. 14:33 Izmenjeno: 22.03.2019. 14:33

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je, odgovarajući na pitanje novinara koliko je ljudi uhapšeno i osuđeno po hitnom postupku kada su huligani 2. marta pred fudbalski derbi Partizan – Crvena Zvezda povredili 17 policajca, da je privedeno 300 huligana i poručio da niko ko je napadao policiju neće ostati nekažnjen.

„Tako da se varate ako ste hteli vašim pitanjem da kažete kako tada nismo nikog hapsili“, rekao je Stefanović, odgovarajući na pitanje novinara, koje je shvatio kao insinuiranje da je policija bila blaža prema huliganima među navijačima, nego prema demonstrantima.

„Osam je odmah osuđeno od onih za koje smo obezbedili dokaze, koji su bili na licu mesta i koji su bili nosioci tih napada na policajce. Imali smo i veći broj krivičnih i prekršajnih prijava koje su podnete protiv ostalih“, naveo je Stefanović.

Na komentar novinara da je broj osuđenih duplo manji od broja povređenih policajaca, Stefanović je istakao da ne može baš istog trenutka da kaže ukupan broj, kao i da policiji nije cilj da te huligane goni samo prekršajno.

„Već, ako ima osnova za krivičnu prijavu, koja je meni mnogo značajnija. Krivični postupak jeste duži, ali su i eventualne posledice teže“, istakao je ministar.

On je naglasio da niko ne misli da može da napada policiju, o kome god da se radi.

„To da će neko drugi da napada policiju a da ćemo mi da gledamo sa strane, svi neka zaborave tu priču“, poručio je Stefanović.

Takođe, pozvao je sve policajce u zemlji da slobodno rade svoj posao i naglasio da će svako ko bude napadao policiju, ko god to bio, za to odgovarati.

„Pozivam policajce da slobodno radi svoj posao. To sam omogućio kao ministar unutrašnjih poslova, da svako ko napadne policajce, a uopšte me ne interesuje kako se zove i preziva, odmah sa lisicama na rukama bude izveden pred pred tužioca“, poručio je Stefanović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Slaba kiša

Trenutna temperatura 20°C

Slaba kiša

Ponedeljak
Mogući pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana