Pritvor makroima, sekretaricama zabrana napuštanja boravišta Tanjug

Objavljeno: 10.06.2020. 20:13 Izmenjeno: 10.06.2020. 20:13

 Specijalni sud u Beogradu odredio je  pritvor članovima organizovane kriminalne grupe koja se tereti za organizovanje prostitucije u Beogradu, dok je sekretaricama koje su ugovarale usluge, zabranio da napuštaju boravište.

Na predlog tužilaštva za organizovani kriminal, sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim je odredio pritvor V. M, osumnjičenom da je organizator ove grupe, a koji je isto krivično delo – posredovanje u prostituciji, izvršio i u vreme proveravanja po ranijoj uslovnoj osudi.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, rečeno je Tanjugu u sudu.

Ostalima je pritvor određen zbog opasnosti od bekstva i da ne bi uticali na svedoke.

Sekretaricama koje su ugovarale usluge devojaka određena je mera zabrane napuštanja boravišta, tako da će se braniti sa slobode.

Ova grupa se sumnjiči da je od septembra do kraja decembra 2019. godine posredovala u prostituciji, tako što su njeni pripadnici na području Beograda u većem broju iznajmljenih stanova organizovali i pružali seksualne usluge za veći broj korisnika i na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist.

Sumnja se da su oglašavali usluge prostitucije putem interneta i navodili ženske osobe da se bave prostitucijom.

Cene usluga su se kretale oko 100 do 150 evra evra na sat.

U jednom od stanova nalazile su se sekretarice koje su ugovarale posao, a u drugim stanovima ženske osobe koje su pružale seksualne usluge.

V. M. je, kako je navelo tužilaštvo za organizovani kriminal u saopštenju, organizovao i fizičko obezbeđenje stanova i devojaka koje su bile u njima, kao i kontrolu dolaska klijenata, prevoz i predaju ženskih osoba trećim licima u cilju pružanja seksualnih usluga.

Osumnjičenima se na teret stavljaju krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i produženo krivično delo posredovanje u vršenju prostitucije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 27°C

Vedro

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 32°C
Min: 21°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana