Pripremno ročište Rebrači nastavlja se 28. marta

Objavljeno: 24.02.2016. 15:35 Izmenjeno: 24.02.2016. 15:35

U Višem sudu u Beogradu danas je održano pripremno ročište u procesu protiv nekadašnje manekenke Katarine Rebrače, njene majke i još dve saradnice povodom optužbi da su protivpravno prisvojile 37 miliona dinara iz fonda za prevenciju raka dojke.

Ročište je bilo zatvoreno za javnost, a biće nastavljeno 28. marta, nakon čega će sud zakazati početak suđenja kojem će javnost moći da prisustvuje.

Inače, ovaj postupak pokrenut je 2010. godine.

Suđenje koje je bilo u poodmakloj fazi saslušanja svedoka prekinuto je zbog promene predsednika sudskog veća i danas je krenulo ispočetka

Osim Rebrači sudi se i njenoj majci Sandrini Bogunović, Slađani Mironiji i Mirjani Hristić.

Optužene su za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Terete da su, od marta 2006. do aprila 2010, protivpravno prisvojile 37 miliona dinara, koje su na račune Dobrotvornog fonda „Katarina Rebrača“ uplatili donatori radi edukacije i informisanja žena o prevenciji raka dojke, uglavnom, preko uplatnica „Infostana“.

Vlasnica Fonda „Katarina Rebrača“ je ranije u odbrani odbacila sve navode optužnice i za svoje hapšenje optužila je i tadašnjeg direktora Instituta za onkologiju i radiologiju Nenada Borojevića, koji je u januaru 2012. počinio samoubistvo, jer je i sam bio procesuiran u drugom postupku pred Specijalnim sudom.

Ona je tvrdila da novčana sredstva Fonda nije koristila za lične potrebe, jer je imala i druge prihode, napominjući da je pogrešila što određene donacije nije odmah prosledila za namene za koje su uplaćene.

Rebrača je fond osnovala u maju 2006. godine.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 10°C

Pretežno vedro

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 15°C
Min: 5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana