Pripadnicima snaga bezbednosti uručeni ključevi stanova u Beogradu

Objavljeno: 22.03.2022. 14:28 Izmenjeno: 22.03.2022. 14:28

Istaknuto je da su stanovi kvalitetno urađeni, da ih je radila domaća porodična firma, kao i da su oni u te stanove ugradili više od 80 odsto domaćih materijala.

foto tanjug

 

Pripadnicima snaga bezbednosti uručeni su ključevi novoizgrađenih stanova u Zemunu, na ceremoniji ključeve je dobilo 17 pripadnika, a ukupno će se na toj lokaciji useliti 375 pripadnika vojske i policije.

Ceremoniji uručenja ključeva prisustvovali su ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministarka za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić koji su vlasnicima stanova poželeli lep život u novom prostoru i mnogo dece.

Ministar Stefanović je naveo da se stanovi dodeljuju u okviru državnog projekta izgradnje stanova za pripadnike snage bezbednosti koje oni mogu kupiti po povoljnim uslovima, navodeći da će se u nove stanove sada uselti 375 pripadnika od ukupno 1.000 koliko je planirano u naselju „Lakat krivina“ u beogradskoj opštini Zemun.

„To govori koliko smo prilikom izgradnje stanova vodili računa o domaćoj ekonomiji. Na ovaj način i predsednik Vučić i Vlada Srbije učinili su napor da kažemo hvala ljudima iz vojske, policije, BIA, Ministarstva pravde, za težak i ozbiljan koji oni rade za sve nas“, rekao je Stefanović.

Dodao je nije lako raditi njihov posao, navodeći da svako ko je proveo jedan dan u tim službama zna koliko napora, stresa i opasnosti nosi.

„Kad god nam nešto zatreba ti ljudi su prvom redu zaštite države“, istakao je Stefanović.

Takođe, ministar je zahvalio gradonačelniku Beograda i gradskim službama na izgrađenoj infrastrukturi, navodeći da su u planu izgradnja vrtića i škole u tom kraju.

Najavio je da država nastavlja sa izgradnjom stanova na Novom Beogradu, Nišu, Sremskoj Mitrovici i drugim gradovima Srbije.

Stefanović je poručio pripadnicima snaga bezbednosti da su stanove zaslužili i poželeo im lep život u novom domu.

Ministarka Kisić podsetila je da je pre oko dve godine na mestu gde se danas nalazi kompleks stanova za pripadnike snaga bezbednosti nalazila poljana.

„Ovo govori da sve ono što smo zacrtali i planirali da sve to ispunjavamo. Jako je bitno da ovi radovi nisu stali ni tokom pandemije, tako da danas posle Vranja, Kraljeva, Kruševca, Sremske Mitrovice, Novog Sada, po prvi put pripadnicima služba snaga bezbednosti u Beogradu dodeljujemo ključeve njihovog stana“, rekla je Kisić.

Poželala je vlasnicima stanova da mnogo lepih i srećnih trenutaka provedu u novim stanovima, da se čuje što više dečjeg osmeha i izrazila nadu da će uskoro na igrlištima i u vrtićima biti mnogo dece.

Gradonačelnik Radojičić naveo je da je pre dve godine na lokaciji u Zemunu postavljen kamen temeljac za izgradnju stanova, navodeći da se njihova izgradnja završava u roku.

„Ovo je još jedan primer da skladan odnos između ideja predsednika Vučića, Vlade Srbije i lokalnih samouprava dovodi do realizacije projekata i još jedan primer da uz skladan odnos, mir i sigurnost, zajedno možemo da postignemo najveće ciljeve“, rekao je Radojičić.

Čestitao je najpre pripadnicima snaga bezbednosti kojima su danas uručeni ključevi, a reč je o 17 pripadnika od ukupno 375, navodeći da će do početka leta 1.000 njih dobiti ključeve u okviru izgradnje stanova u Beogradu.

Radojičić je podsetio da će u okviru celog projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti 1.000 porodica rešiti stambeno pitanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 27°C

Vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 36°C
Min: 23°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana