Pripadnici MUP-a sa građanima na Kalemegdanu Studio B, Tanjug

Objavljeno: 19.06.2021. 15:18 Izmenjeno: 20.06.2021. 10:07

Predsednik Vučić prisustvovaće u nedelju obeležavanju Dana MUP-a i Dana policije na platou ispred Palate Srbija. U Knez Mihailovoj ulici svečani defile, na Kalemegdanu pripadnici MUP-a prikazali veštine, opremu i vozila.

U okviru obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, na Kalemegdanu na taktičko-tehničkom zboru pripadnici MUP-a prikazali veštine, opremu i vozila koja koriste u radu.

Na štandovima koji su tim povodom postavljeni na Kalemegdanu, građani mogli da saznaju ono što ih interesuje o načinu rada policije, upoznaju sa opremom koju policija koristi, ali i isprobaju vozila policijskih jedinica.

Program je posebno prilagođen najmlađima koji, kroz druženje s policajcima i igru, mogu da saznaju nešto više o čuvarima reda i mira i njihovom radu.

Tako je deci posebno interesantno penjanje uz veštačku stenu, ali i prelazak između dva užeta – metod koji policija koristi u situacijama kada ne postoji mogućost savladavanja prepreka, prirodnih ili veštačkih.

Nakon taktičko-tehničkog zbora, u svečanom defileu Knez Mihailovom ulicom mogu se videti konjanici Policijske brigade, Orkestar policije i pripadnici Ministarstva različitih organizacionih jedinica.

Centralna manifestacija povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, 20. juna, biće održana sutra na platou ispred Palate Srbija, a događaju će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Tada će svečano položiti zakletvu 1.337 pripadnika MUP-a, koji su primljeni u radni odnos u poslednjih godinu dana.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija na praznik Duhove odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 4°C

Slaba kiša

Petak
Moguća kiša

Max: 8°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana