Prioritetna briga o najstarijima Beoinfo

Objavljeno: 18.03.2020. 12:30 Izmenjeno: 18.03.2020. 12:35

Predstavnici Grada Beograda, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, održali su  sastanak s profesionalnim upravnicima najvećeg broja zgrada. 

Iz Grada Beograda sastanku su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Beograda Aleksandar Marković i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, oboje članovi Gradskog štaba za vanredne situacije, a u ime Privredne komore Srbije generalni sekretar Predrag Petrović i Aleksandar Nedić.

Na sastanku je dogovorena međusobna saradnja i spremnost da se pomogne sugrađanima starijim od 65 godina, koji u skladu sa merama Vlade Republike Srbije ne smeju napuštati domove. Dogovoreno je da profesionalni upravnici pokušaju da organizuju pomoć najstarijim sugrađanima u zgradama u kojima vrše upravljanje u vidu dostave namirnica i lekova, a tamo gde to nije moguće, treba da obezbede stalni kontakt sa opštinama na svojoj teritoriji, kao i sa opštinskim kol-centrima.

Profesionalni upravnici su se odazvali pozivu Grada Beograda i Privredne komore Srbije da pomognu najstarijim sugrađanima u toku vanrednog stanja, uz zajedničku ocenu da je briga o zdravlju naših najstarijih sugrađana prioritetna obaveza.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 20°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 26°C
Min: 19°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana