Uspešna saradnja Srbije i Japana Studio B

Objavljeno: 07.10.2016. 13:54 Izmenjeno: 08.10.2016. 14:26

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali priredio je prijem za bivšeg ambasadora Japana u Srbiji Tadaši Nagaija, koji je od 2010. godine počasni građanin Beograda. Ovom prilikom, gradonačelnik je ugostio i članove Asocijacije „Japan – Srbija”, za koje je u Starom dvoru priređen turistički obilazak zdanja.

Tadaši Nagai u Beogradu boravi kao vođa delegacije Udruženja „Japan-Srbija“, koje radi na unapređenju saradnje dveju zemalja. Gradonačelnik Siniša Mali zahvalio je gostu na svemu što su njegova zemlja i on lično uradili za Beograd i Srbiju i najavio realizaciju novih projekata u oblastima prevoza i prerade otpadnih voda. Mali je naglasio da odnose Srbije i Japana treba negovati i unapređivati kako bi bili što čvršći i jači.

– Veliko hvala gospodinu Nagajiu za sve što je uradio, veliki broj bolnica, škola, veliki broj autobusa koji i dan-danas voze građane Beograda su upravo tu njegovom zaslugom, i ovo je način da kažemo hvala i dobrodošli u Beograd. Od velikih projekata u ovom trenutku pregovara se sa jednom japanskom kompanijom u vezi sa dugoročnim kreditima za fabriku za prečišćavanje otpadnih voda kako one ne bi više „završavale ” u Savi i Dunavu – istakao je Mali.

Bivši amabasador Japana u Srbiji Tadaši Nagaji zahvalio je gradonačelniku Siniši Malom na lepim rečima, dodavši da je ovoga puta tu u ulozi vodiča Udruženju „Japan – Srbija”, kako bi i članovi udruženja bolje upoznali Beograd.

Udruženje „Japan – Srbija”, naveo je Nagaji, planira da unapredi odnose Srbije i Japana u ekonomskom, kulturnom ali i svakom drugom smislu, te ih je zbog toga i poveo u posetu Srbiji.

Tadaši Nagaji je bivši ambasador Japana u Beogradu, koji se tokom svog službovanja posvetio pružanju materijalne pomoći i donacija Beogradu i Srbiji. Tokom njegovog mandata, Vlada Japana je Srbiji pomogla sa oko 200 miliona evra materijalne pomoći, uključujući i otpis duga od 84 miliona evra. U Beogradu su donacije bile upućene GSP-u i bolnicama, zatim Hidroelektrani u Bajinoj Bašti. Proglašen je 2010. godine za počasnog građanina Beograda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 24°C

Vedro

Subota
Mogući pljuskovi

Max: 17°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana