„Pričom o gašenju škole opozicija zloupotrebljava decu“

Objavljeno: 03.03.2016. 20:16 Izmenjeno: 03.03.2016. 20:16

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da nikakva odluka o gašenju bilo kakve škole nije doneta i tvrdi da su priče o tome, kako navodi, tipičan primer zloupotrebe dece i roditelja u političke svrhe od strane DS i drugih opozicionih stranaka.

 „Oni su očigledno ušli u prljavu izbornu kampanju i idu toliko daleko da u tu svrhu koriste i najmlađe sugrađane“, naveo je Mali, napominjući da je u toku izrada studije o novoj mreži osnovnih škola na teritoriji grada, koja neće biti gotova pre polovine godine.

Deca, rekao je gradonačelnik, ne smeju da budu deo političkih obračuna sa neistomišljenicima i nedopustivo je da se na takav način prikupljaju jeftini politički poeni.

„Dok sam ja gradonačelnik, svako dete u Beogradu će biti zaštićeno“, zaključio je Mali.

I predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević potvrdio je da nije tačno da će osnovna škola „Stari grad“ na Dorćolu biti ugašena, niti da će se odluka o tome naći na dnevnom redu sednice gradskog parlamenta u ponedeljak.

On kaže da se radi o „najgrubljoj zloupotrebi dece u političke svrhe“. „O tome svedoči i ko se pojavio na protestu i koliko je ljudi iz opozicije došlo da prave problem zato što je predizborna kampanja, a niko ih se, osim Skupstine grada, neće setiti kad se kamere ugase“, ističe Nikodijević.

On je podsetio da je vlada bivšeg premijera Mirka Cvetkovića 2010. godine prodala objekat u kojem je bila smeštena Sportska gimnazija privatnoj nemačkoj osnovnoj školi. Škola za sportiste privremeno je smeštena u delu zgrade Vojne gimnazije, gde više nema uslova za dva različita programa školovanja i nema kapaciteta.

„Naša je obaveza da pronađemo prostor za adekvatan rad Sportske gimnazije, čijih đaka ima preko 900. Osim toga, mi smo sportska nacija i naša je dužnost da dajemo podršku razvoju budućih šampiona. S druge strane, mora se istaći da nijedno dete neće biti ugroženo ili dovedeno u neravnopravan položaj“ – kazao je Nikodijević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana