Pretučen srpski dečak na KiM tanjug studio b

Objavljeno: 22.01.2023. 14:19 Izmenjeno: 25.01.2023. 11:01

Ovde ne sme biti mesta relativizaciji napada, jer je Lazar napadnut samo i isključivo zato što je Srbin.

foto kancelarija za kim

 

Dečak Lazar M. (15) pretučen je jutros od strane četiri starija Albanca u etnički mešovitom naselju Suvi Do. On je krenuo od kuće jutros peške, kada su mu iz automobila u pokretu dobacivali na albanskom. Dete je sagnulo glavu što je bio znak albanskim ekstremistima da ne razume jezik i da je reč o Srbinu, pa su potom zaustavili vozilo i pretukli dečaka.

On je jutros u pratnji oca Zlatka došao u KBC Kosovska Mitrovica sa vidnim povredama glave, hematomima i ogrebotinama, kao i podlivom ispod oka, a prema njegovim rečima napadači su mu zadali više udaraca i u predelu grudnog koša i stomaka.

Urađena mu je kompletna dijagnostika i otpušten je na kućno lečenje. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković odmah je razgovarao sa ocem povređenog dečaka i pružio mu podršku i ponudio svu pomoć Kancelarije.

Posle napada na srpske mladiće u Štrpcu i Klokotu, još jedno srpsko dete našlo se na meti albanskih huligana i ekstremista. Do napada dolazi na mestu gde su stacionirani pripadnici Kurtijeve Kosovske policije, zbog navodne “ugroženosti Albanaca” u mešovitim sredinama. Istina je očigledno da je njihova namera da pružaju zaštitu huliganima i ekstremistima, da nekažnjeno napadaju Srbe i srpsku decu.

Niko ne sme da okrene glavu od ovog napada i čitava međunarodna zajednica mora da pogleda Lazara u oči i objasni mu zbog čega je napadnut na svom kućnom pragu.

Ovde ne sme biti mesta relativizaciji napada, jer je Lazar napadnut samo i isključivo zato što je Srbin.

Lazar Milutinović (15), koga su  u Suvom Dolu pretukla četvorica Albanaca, pušten je na kućno lečenje. Dečak je izjavio da mu nije jasno zašto su ga napali. „Jutros sam krenuo na posao i presreo me je auto. Rekli su mi nešto na albanskom, ja to nisam razumeo, spustio sam glavu i nastavio dalje. Oni su izašli iz auta, ja sam krenuo da bežim od njih, ali su me sustigli, uhvatili i onda su me šutirali i udarali gde su stigli. Ništa mi nisu rekli, samo su me tukli i uzeli su mi telefon iz jakne“, ispričao je Lazar za Kosovo onlajn. Dodao je da mu se ovako nešto prvi put desilo i da nikad do sada nije imao problema sa komšijama Albancima. Lazar je naglasio da ga je strah zbog napada i da mu nije jasno zbog čega je pretučen, dodajući „Da li im smeta što sam Srbin ili nešto drugo, stvarno mi nije jasno“. Lazarov otac Zlatibor je naveo da mu je u policijskoj stanici u južnom delu Kosovske Mitrovice rečeno da će biti preduzeto sve da napadači budu otkriveni, ali je poručio da u to ne veruje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura -3°C

Vedro

Sreda
Malo i umereno oblačno

Max: 0°C
Min: -5°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana