Preminula Ana Raca Milovanović, u subotu ispraćaj za kremaciju Studio B, UNS, beogradski mediji...

Objavljeno: 12.10.2016. 20:00 Izmenjeno: 13.10.2016. 15:01

Dugogodišnja autorka i voditeljka na radiju i televiziji B92 Ana Raca Milovanović preminula je u Beogradu u 40. godini. Ispraćaj za kremaciju je u subotu, 15. oktobra, u 15 časova na Novom groblju.

Od proleća 2003. radila je na radiju B92 kao lutajuća reporterka. Pojedinim slušaocima je u to doba donela vredne novčane nagrade u kvizu „Zalepi pogled na svet“, kada je krstareći većim gradovima, u ulozi „Zalepuginice“, nasumično birala najbrže vozače koji su se dovozili na lokacije sa kojih bi se u tom trenutku javljala.

Prijateljima nije otkrila nijednu, pa je neke zbog toga zauvek izgubila, ali je shvatila da njena odanost publici ne poznaje granice. Uprkos ovoj činjenici, pokušala je s publikom da se obračuna u emisiji „Ful kontakt“ ili „Ana Raca protiv slušalaca“.

Sarađivala je u emisijama „Loud & Clear“ i „Neviđeno“, dok je u „Dizanju vikendom“ budila one koji moraju da ustaju dok većina drugih mirno spava. Vodila je slušaoce putem popločanim aktuelnim hitovima u emisiji „Supernova“,i kroz istoriju popularne muzike u emisiji „120 minuta“.

Sve dok je BBC servis na srpskom jeziku postojao, radila je rubriku o sociološkim fenomenima, društveno aktivnim umetničkim projektima i osvešćujućim priredbama posvećenim kulturi i zabavi, u zajedničkoj emisiji radija B92 i radija BBC – „Svet u 2“.

Njene intervjue sa domaćim i stranim umetnicima možete pronaći na sajtu B92.net, gde je jedno vreme donosila i sveže „Pop preporuke“ koje je sakupljala među poznatima.

Na televiziji B92 se bavila temama iz kulture, a zatim je bila i deo redakcije Bulevar B92.

Blisko je sarađivala sa Studijom B i pamtićemo je kao milu i dragu osobu, radoznalu i uvek nasmejanu.

Ana je majka trogodišnje devojčice i supruga našeg kolege Uroša Milovanovića.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 18°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 21°C
Min: 9°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana