Premijerno prikazani novi promotivni filmovi o Beogradu beoinfo

Objavljeno: 28.03.2022. 11:38 Izmenjeno: 28.03.2022. 12:02

U prisustvu medija, glumaca iz filmova, kao i predstavnika kulturnih institucija koje su učestvovale u snimanju, prisutni su uživali u priči o „mestu gde su mnoge ljubavi započete”, doznali su koje tajne krije kalemegdanska klupa i kako mogu da se upute Teslinim stopama u Beogradu.

Na štandu Turističke organizacije Beograda na Beogradskom sajmu predstavljena je nova promotivna kampanja za 2022. godinu i premijerno prikazana serija pet novih turističkih filmova o Beogradu koji na jedinstven način ističu najznačajnije turističke atrakcije našeg grada, saopšteno je iz Turističke organizacije Beograda.

– Želeli smo da prikažemo Beograd iz ličnog ugla Beograđana i njihovih priča o mestima za koja su emotivno vezani. Zato smo serijal nazvali „Priče iz života jednog grada” – rekao je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda, i naglasio da je najteže bilo odabrati prvih pet lokacija zbog čega će se serijal sigurno nastaviti.

Filmovi su urađeni u saradnji sa nagrađivanim autorom Dušanom Stojančevićem, čiji su prethodni filmovi za Turističku organiazaciju Beograda osvojili brojne nagrade na međunarodnim festivalima, od kojih se posebno ističe drugo mesto u svetu na festivalu u Berlinu prošle godine.

U prisustvu medija, glumaca iz filmova, kao i predstavnika kulturnih institucija koje su učestvovale u snimanju, prisutni su uživali u priči o „mestu gde su mnoge ljubavi započete”, doznali su koje tajne krije kalemegdanska klupa i kako mogu da se upute Teslinim stopama u Beogradu. „Svi ukusi boemske Skadarlije” mogli su delom da se osete u restoranu „Tri šešira”, koji se nedavno našao među pet najboljih restorana u svetu na portalu „Atlas ukusa”.

Sajam doprineo većem interesovanju za destinacije u Srbiji

Turistička organizacije Srbije se na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu predstavila pod sloganom „SRBIJA. Doživi!“, a pozitivne reakcije ukazuju na to da će se mnogi turisti ove godine odlučiti da „dožive“ bogatu turističku ponudu naše zemlje, poručili su iz TOS-a.

Turištička organizacija Srbije objavila je ocene sa četvorodnevnog Sajma turizma, u okviru koga su se razmenjivali stavovi, razmišljanja i predlozi o promociji turističkih destinacija u Srbiji.

Da Srbiju treba doživeti kao i sve njene prirodne i društvene, kulturne i istorijske, gastronomske i avanturističcke doživljaje potrudili su se, na Sajmu, da prikažu, pored TOS-a, i sve ostale lokalne turističke organizacije.

Direktorka Marija Labović tokom sajma susrela se sa mnogim inostranim zvanicama, pa je, pored dve velike svetske avio kompanije FlyDubai i Turkish Airlines, razgovarala i sa ministrom turizma Izraela, direktorkom Nacionalne turističke organizacije Crne Gore sa kojom je potpisan i Protokol o saradnji, Ministarkom trgovine i turizma Republike Srpske, direktorom turističke organizacije Severne Makedonije, Ministrom turizma Sao Tome i Principi, sa predstavnicima Malezije, Maldiva, Mađarske…

Na galeriji štanda Turističke organizacije Srbije, tokom sajma, je organizovan okrugli sto za predstavnike lokalnih turističkih organizcija sa ciljem iznošenja konstruktivnih predloga i ideja za unapredenje srpskog turizma.

TOS je sapoštila i da je dirktorka Labović sa predstavnicima Federacije kulinara Srbije potpisala Memorandum o saradnji, ali se i susrela sa pomoćnikom direktora kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Posebni gosti štanda TOS-a su bili predstavnici Saveza slepih Srbije.

Bogat i atraktivan program koji je prikazala Turistička organizacija Srbije na svom

štandu privukao je mnogobrojne posetioce sa svih strana.

Sudeći prema mnogobrojnim pozitivnim reakcijama na novi logo „SRBIJA. Doživi!“ mnogo njih će se ove godine odluciti da doživi Srbiju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 23°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 35°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana