Premijerno prikazan film „250 stepenika“ Beta

Objavljeno: 25.09.2017. 22:14 Izmenjeno: 25.09.2017. 22:34

Dokumentarni film „250 stepenika“, o generaciji košarkaša koja je 1987. godine osvojila Svetsko juniorsko prvenstvo, večeras je premijerno prikazan u prepunoj sali „Ljuba Tadić“ u Jugoslovenskom dramskom pozorištu

Dokumentarni film „250 stepenika“, o generaciji košarkaša koja je 1987. godine osvojila Svetsko juniorsko prvenstvo, večeras je premijerno prikazan u prepunoj sali „Ljuba Tadić“ u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Film nastao u produkciji „PGMnetworka“, autora novinara Vladimira Pajića, u režiji Vladimira Kurćubića, 30 godina kasnije priča priču o generaciji košarkaša koja je 1987. osvojila Svetsko juniorsko prvenstvo u italijanskom gradiću Bormiju.

Ovaj dokumentarni film u kojem se pojavlju svi igrači i članovi stručnog štaba koji su učestvovali u ovom velikom uspehu, publika je pozdravila gromoglasnim aplauzom.

Posle projekcije filma Svetislav Pešić i njegovi tadašnji izabranici pojavili su se na sceni, poklonili se oduševljenoj publici i zajedno sa autorom Vladimirom Pajićem pričali o filmu.

Nekadašnji selektor juniorske reprezentacije Jugoslavije svoje bivše igrače iznenadio je priznanjima i plaketama koje im je 30 godina kasnije uručio za sve ono što su pružili 1987. u Bormiju, ali i sve ono što su nakon toga dali košarci.

„Mnoge od njih nisam video 30 godina. Kakvi smo glupani što se ranije nismo sakupili“, rekao je Dino Radja.

Ovom prilikom predstvaljena je i knjiga novinara Vladimira Stankovića „Bajka iz Bormija“.

Posle premijere, film „250 stepenika“ očekuje televizijsko emitovanje, na nekom od kablovskih kanala ili televiziji sa nacionalnom frekvencijom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana