Premijerka s frizerima o posledicama pandemije kovid-19 Tanjug

Objavljeno: 20.03.2021. 12:25 Izmenjeno: 20.03.2021. 12:25

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je s predstavnicima frizerske industrije načinima za prevazilaženje negativnih ekonomskih posledica koje je pandemija korona virusa ostavila na ovu industriju.

Sastanku je prisustvovao i ministar finansija Siniša Mali, dok su ispred frizera na sastanku bili članovi Saveza frizerskih klubova Srbije, Kluba frizera Neksus, kao i predstavnici distributera frizerskih proizvoda, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Predstavnici frizera ukazali su da je, imajući u vidu prirodu frizerskog posla i blizak fizički kontakt koji on podrazumeva, nesumnjivo da je frizerska industrija jedna od najpogođenijih globalnom pandemijom korona virusa.

Kako se navodi, zaključeno je da je zdravlje građana i poštovanje epidemioloških mera apsolutni prioritet, ali će sa druge strane i kroz nove predloge ekonomske pomoći privredi, frizeri biti podržani kako bi opstali i što lakše i brže povratili svoje poslovanje u normalne tokove.

Sastanak je deo konsultacija koje je predsednica vlade s resornim ministrima imala u prethodnim danima s predstavnicima industrija koje su najviše pogođene negativnim efektima pandemije kovid-19.

Premijerka Brnabić ranije danas sastala se s predstavnicima filmske industrije i bioskopa, dok je juče razgovarala i sa udruženjima ugostitelja, ivent industrije, muzičara i umetnika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Pretežno oblačno

Sreda
Oblačno

Max: 7°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana