Vučić: Konkurentnost osnovni princip poslovanja Studio B, Tanjug

Objavljeno: 06.10.2016. 11:31 Izmenjeno: 07.10.2016. 12:45

Konkurentnost postaje glavni princip poslovanja, jer bez konkurentnosti ne može biti većeg rasta, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić u Telenoru, povodom deset godina poslovanja te kompanije u Srbiji.

„Samo uz veliko takmičenje između Telekoma, Telenora i VIP-a možemo da napravimo da naš sistem telekomunikacija, digitalizacije i četvrte industrijske revolucije teče brže, bolje i pravičnije i da brže napredujemo, ukoliko poštujemo konkurentnost i tržište“, rekao je Vučić obraćajući se menadzmentu i zaposlenima u kompaniji, te zvanicama.

On kaže da mu je, iako je čovek države, svejedno da li će posao obavljati državna firma ili neka privatna, jer i jedni i drugi plaćaju porez i zapošaljavaju radnike.

Telenor je tako pobedio na tenderu u gradu Beogradu, koji je jedan od najvećih korisnika usluga mobilne telefonije, ali sa tim nije bilo problema, primetio je premijer, a država je, istakao je, pokazala da je došla u red uređenih zemalja u kojima pobeduje onaj ko pruži nabolju ponudu.

„Pokazali smo i privatnim investitorima da računamo na njih i da su dobrodošli“, naveo je Vučić.

Predsednik srpske vlade posebno je istakao da Srbija kao društvo i država treba da teži radnoj etici i vrednostima na kojima počiva uspeh Norvežana.

„Hvala Telenoru i na hrabrosti i viziji, na tome što tih 1.000 zaposlenih u kompaniji dobro znaju šta je to poreski i ekonomski patriotizam, šta su radna etika, volja i želja za radom, šta je permanentno obrazovanje, a šta jedinstvo i svest o javnom dobru“, rekao je Vučić.

To su vrednosti koje nose skandinavska društva, a posebno norveško, i to bismo od njih voleli da naučimo, naveo je Vučić i istakao da je Telenor ekonomski promoter Srbije, te da se od te kompanije u Srbiji mnogo uči.

„Hvala Telenoru i Norveškoj i norveškom ambasadoru što su uvek gurali Srbiju napred i borili se za nas“, rekao je Vučić, koji je podsetio da je Telenor najveći pojedinačni investitor u zemlji, te da su uložili milijardu i 530 miliona evra za kupovinu kompanije, a posle toga još 450 miliona evra.

On je istakao da Srbija sa tom kompanjom, koja zapošljava 1.000 radnika direktno, a mnogo indirektno, nema problema sa plaćanjem poreza i dopirnosa, te da se preko te firme može promovisati i poreski patriotizam i plaćanje svih dažbina i obaveza na vreme.

Premijer je takođe zahvalio Telenoru što je, kako je rekao, društveno odgovorna kompanija koja je bezbroj puta učestvovala u humanitarnim akcijama i pomagala Srbiji i našem narodu kada je to bilo teško.

Govoreći o saradnji sa Telenorom, premijer je dodao da su predstavnici naše države mogli da uče od te kompanije, koja nam je objašnjavala gde i šta grešimo i šta bi trebalo da ispravimo.

„Nešto smo uspeli da uradimo, u nekim stvarima i dalje kaskamo, ali i dalje sam zahvalan Norveškoj i Telenoru što su uvek gurali Srbiju napred i borili se za našu zemlju“, rekao je Vučić.

Predsednik Vlade čestitao je Telenoru na otvaranju banke, dodajući da je to prva nefinansijska institucija koja je od Narodne banke Srbije dobila licencu da se bavi tom delatnošću.

On je Telenoru poželeo još uspešnije poslovanje i više korisnika, kao i da još dugo ostanu u Srbiji.  „Onoliko koliko možemo da pomognemo u rešavanju sitnih problema, mi ćemo kao država da učinimo“, rekao je Vučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 14°C

Pretežno vedro

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 24°C
Min: 11°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana