Predstavnici grada obišli radnike na tri velika gradilišta u Beogradu Studio B

Objavljeno: 10.08.2019. 16:27 Izmenjeno: 11.08.2019. 18:12

Uprkos visokim temperaturama radovi u centralnim gradskim ulicama kao i na Trgu republike odvijaju se po planu. Prvog septembra, kako je i predviđeno, Karađorđeva i ulice oko Trga republike biće otvorene za saobraćaj što će smanjiti gužve u samom centru grada.

Za turističke autobuse koji saobraćaju Karađorđevom ulicom obezbeđen je alternativni pravac, a od prvog septembra građanima će biti dostupna i nova autobuska stajališta. Radnici će se, zbog složenosti radova i problema na koje su nailazili tokom rekonstrukcije, najduže zadržati u ulici 27. marta, kažu čelnici grada koji su obišli radnike na gradilištima u centru Beograda i poručuju da su u kontaktu sa izvođačima radova kako kako bi se radnici zaštitili i pravili češće pauze u najtoplijem delu dana.

Na 36 stepeni na suncu se našao samo ko mora, a u debeloj hladovini svi ostali. Ipak, oni su u svim vremenskim uslovima tu, na istom zadatku. I ne žale se. Godine rada i želja da se posao završi na vreme u ovom trenutku ispred su razmišljanja o visokim temperaturama. I timski rad je tu od presudnog značaja, kako bi se zahtevan posao priveo kraju. I jeste na samom kraju- tri nedelje ostalo je do završetka ulica kojima se najviše prolazi. A kako je na beogradskom vrelom asfaltu kada je temperatura jedina koja određuje tempo i postavlja granice izdržljivosti?

Do tog temperaturnog olakšanja radnici će morati da sačekaju sredinu naredne nedelje, ali rokovi su tu i ne čekaju vremenske prilike. Tri nedelje ostalo je do završetka prve faze rekonstrukcije Karađorđeve ulice, kao i kompletnog Trga republike, dok će uređenje najzahtevnijeg poteza koji obuhvata ulice 27. marta, Džordža Vašingtona, Kraljice Marije i Cara Dušana potrajati najduže- do 20. decembra.

Čelnici grada obišli su radnike na tri gradilišta u centru Beograda i proverili da li se poštuju pravila koja važe prilikom rada na visokim temperaturama, što će nastaviti da čine do kraja leta.

Bićemo sa ovim vrednim, predanim ljudima i trudicemo se da im donesemo neko osvezenje i olaksamo im ovaj mukotrpan rad… Nazalost, imali smo priliku da vidimo u nekom prethodnom periodu kako odredjeni ljudi, sledbenici Dragana Djilasa, Boska Obradovica i  Vuka Jeremica radnike gradske cistoce koji su samo radili svoj posao. napadaju prete im i fizicki se obracunavaju sa njima …Mi danas ovim primerom zelimo jasno da pokazemo da se ovi ljudi bore da nas grad bude lepsi i uredjeniji.

Grad će biti uređeniji i prohodniji već posle prvog septembra, kada će rekonstruisana Karađorđeva ulica, ali i ulice koje okružuju Trg republike biti otvorene biti otvorene za saobraćaj, a samim tim i vozila javnog gradskog prevoza vraćena na redovne trase.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana