„Predstavnici dela opozicije odgovorni za delovanje pojedinaca na društvenim mrežama“ Studio B

Objavljeno: 31.05.2020. 19:59 Izmenjeno: 31.05.2020. 20:54

Predstavnici dela opozicije snose veliku odgovornost za delovanje pojedinaca na društvenim mrežama, jer nikada nisu pozvali pristalice svoje političke opcije da se uzdrže od govora mržnje i vređanja, ocenili su za Studio B politički analitičari Marko Matić i Božidar Spasić. Komentarišući tvit u kojem su najbrutalnije, pogrdnim imenima napadnuta deca predsednika Vučića, kažu da je za očekivati da će u jeku kampanje deo opozicije nastaviti seriju napada na predsednika Srbije, njegovu porodicu i saradnike.

Nigde u svetu ne postoji praksa da se u toku kampanje napadaju deca predsednika republike ili bilo kog političkog protivnika, kaže Božidar Spasić. On smatra da je sporni tvit frontalni napad na svo troje dece Vučića, a za to je, prema svemu sudeći, kaže, iskorišćena intervencija komunalne policije protiv nelegalne prodaje.

Marko Matić smatra u tom tvitu nema nikakve smislene namere, već da je on delo poremećene osobe, ali da ipak ima političku konotaciju.

Matić ukazuje na nelogičnost rada Twitera. On kaže da je ta društvena mreža ukinula 8.500 naloga u Srbiji samo zato što im se nisu svideli njihovi politički stavovi, a da nalog tviteraša koji je objavio taj gnusan tvit, kao i njegove objave, i dalje stoji.

Naši sagovornici ističu da celo društvo ima moralnu obavezu da zaštitu svu decu, pa i decu predsednika države, a da je politička opcija kojoj pripadaju oni koji objavljuju takve tvitove izgubila svaki kredibilitet.

Naši sagovornici su se osvrnuli i na medijsku hajku koja se vodi zbog navodne zloupotrebe dece u predizbornom spotu SNS. Urednik u Srpskom Telegrafu Borislav Kašanski smatra da je upravo zbog nje taj spot postao gledaniji.

Kako kažu naši sagovornici, tu hajku vode upravo oni koji su u nekim ranijim vremenima stalno zloupotrebljavali decu u svojim predizbornim spotovima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Oblačno

Trenutna temperatura 19°C

Oblačno

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana