Predstavljen projekat rekonstrukcije SRC Pionirski grad Tanjug

Objavljeno: 28.02.2022. 11:58 Izmenjeno: 28.02.2022. 11:58

„Zahvalan sam Gradu na konstantnoj pomoći, na donacijama za jezero koje ćemo imati i za mesnu zajednicu. Za Rakovicu tek predstoje veliki projekti“, rekao je Simić.

foto Tanjug

 

Projekat rekonstrukcije sportsko-rekreativnog centra „Pionirski grad“ predstavljan je na Košutnjaku, a prema rečima zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića novi kompleks imaće brojne sportske sadržaje i biće namenjen deci.

Vesić, koji je prisustvovao predstavljanju projekta, rekao je da se na njegovoj izradi radilo osam godina i da će novi kompleks biti najbolji prostor na Balkanu, sa kapacitetom da primi 500 dece.

„Pre osam godina kada smo bili ovde, zatekli smo sve druge sadržaje samo ne za decu i sve druge ljude samo ne decu. Trebalo nam je osam godina da raščistimo imovinsko-pravne odnose, raskinemo ugovore kako bismo konačno mogli da uradimo projekat rekonstrukcije Pionirskog grada“, rekao je Vesić.

Istakao je da će u narednom periodu biti preuređena centralna zgrada i napravljena sportska dvorana sa više sala i sadržajima za decu.

„Ovde će dolaziti deca ne samo iz Beograda već i iz čitave Srbije. Košutnjak je namenjen deci, a Grad Beograd ima novca da ulaže u ovakve prostore“, kazao je Vesić.

Direktor SRC „Pionirski grad“ Ljuba Jovanović rekao je da iza projekta rekontrukcije tog centra stoji ogroman trud i rad i istakao da će novi prostor imati najnovije komercijalne sadržaje.

„Nadamo se da ćemo što pre doći u situaciju da ugostimo decu iz Beograda i drugih delova Srbije. Mislim da će naš centar biti vodeći u regionu“, kazao je Jovanović.

Predsednik opštine Rakovica Miloš Simić iskazao je zahvalnost Gradu i zameniku gradonačelnika na tome što će, kako je rekao, „Pionirski grad“ postati pravi sportsko-rekreativni kompleks namenjen deci.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Oblačno

Petak
Oblačno

Max: 6°C
Min: 3°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana