Predstava o Sari Bernar u Domu Jevrema Grujića

Objavljeno: 17.03.2016. 08:43 Izmenjeno: 17.03.2016. 08:43

Predstava „Sara“, rađena po motivima drame Džona Marela i u režiji Ferida Karajice, u kojoj igraju Dobrila Stojnić i Slobodan Beštić, biće premijerno izvedena večeras u Domu Jevrema Grujića.

To će biti prvi put da se pozorišna predstava izvodi u Domu Jevrema Grujića, a zamišljena je tako da publika u intimnoj atmosferi tog jedinstvenog zdanja provede 80 minuta u gostima kod velike glumice Sare Barnar.

Karajica je na nedavnoj konferenciji za novinare objasnio da je jedan segment komada dokumentarni deo o velikoj zvezdi koja je uspela da ostvari turneju po Americi i Evropi koja bi i danas bila veliki zalogaj i da zahvaljujući svojoj posvećenosti igra i traje dugo, dok je druga dimenzija predstave „pomalo beketovsko senčenje tema prolaznosti, smrti“.

Stojnić je rekla da ideju o predstavi ima već desetak godina i da ona prikazuje Saru Bernar pred kraj života kada pokušava da napiše svoje memoare, a njen sekretar i prijatelj Pitu mora da igra razne uloge, uključujući i njenu majku, da bi joj osvežio pamćenje.

Za Beštića predstava „Sara“ je manje biografija Sare Barnar, a više priča o prolaznosti života i smislu postojanja, što ga je najviše inspirisalo.

On je rekao da je predstava duhovita, da je inspiraciju crpeo iz nežnog i toplog odnosa između Sare i Pitua, izrazivši očekivanje da će igranje komada u okviru jedinstvenog prostora u Domu Jevrema Grujića biti elegantan i nežan trenutak.

Kostime je radila Milanka Udovički, a prilagođavanja u prostoru Vladan Caričić.

Predstava će se igrati i 21, 28 i 29. marta u 20 i 22 časa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 21°C

Pretežno vedro

Petak
Pretežno sunčano

Max: 25°C
Min: 10°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana