Predsednik Vučić sa Rene-Baso instagram

Objavljeno: 09.07.2024. 10:52 Izmenjeno: 12.07.2024. 09:09

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj Odil Reno-Baso. Sastanku prisustvuju ministar finansija Siniša Mali, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ministarka privrede Adrijana Mesarović, ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević. Odličan sastanak sa predsednicom @ebrd_official Odil Fransoa […]

vucic

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj Odil Reno-Baso. Sastanku prisustvuju ministar finansija Siniša Mali, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ministarka privrede Adrijana Mesarović, ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević.

Odličan sastanak sa predsednicom @ebrd_official Odil Fransoa Reno Baso, napisao je Predsednik na Instagramu.

Izrazio sam veliko zadovoljstvo zbog toga što #EBRD, kao vodeći institucionalni investitor u Srbiji, jača i širi svoje aktivnosti u regionu, čime će se u velikoj meri povećati konkurentnost i rast naše privrede.

Razgovarali smo o prioritetnim projektima u oblasti energetike i infrastrukture, a posebno o procesu transformacije energetskog sektora i većeg učešća obnovljivih izvora energije, ubrzanju tranzicije u oblasti zelene energije, povećanju konkurentnosti privatnog sektora, finansiranju održive infrastrukture i jačanju regionalne povezanosti, što su ujedno i ciljevi Srbije u okviru dugoročnog plana ubrzanog razvoja.

Važna tema razgovora bila je i reformska agenda u cilju unapređenja investicionih prilika, kao i neophodni uslovi za dobijanje sredstava u okviru Plana rasta za Zapadni Balkan.

Takođe, razgovarali smo i o ogromnom potencijalu Srbije za nova ulaganja u okviru #EXPO2027, koja bi dodatno produbila saradnju između EBRD i naše zemlje, koja se do sada pokazala kao jedan od najpouzdanijih partnera ove ugledne finansijske institucije. Ukazao sam na to da je Srbija i inovaciono čvorište regiona, te da je podrška EBRD u tom smislu od ogromnog značaja, pre svega za mlade ljude koji su nosioci budućeg razvoja naše zemlje.

Još jednom sam zahvalio uvaženoj sagovornici na velikim investicijama u različite sektore, što je umnogome promenilo lice naše Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana