Predsednik Vučić posetio izložbu dela Vlade Veličkovića Studio B, Tanjug

Objavljeno: 09.12.2021. 12:41 Izmenjeno: 09.12.2021. 21:13

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je izložbu dela Vladimira Veličkovića u Muzeju savremene umetnosti.

„Posetio sam izložbu Vlade Veličkovića, jedinstvenog umetnika čije slikarstvo je ostavilo neizbrisiv trag na domaćoj i evropskoj umetničkoj sceni“, naveo je Vučić na instagram profilu „Budućnostsrbije“, uz fotorgafije iz Muzeja savremene umetnosti.

„Beskompromisan, jedinstven, upečatljiv, kao i njegova monumentalna dela. Svedok vremena prošlih i vesnik vremena budućih, naš veliki Veličković“, naveo je Vučić, uz zahvalnost Vuku Vidoru Veličkoviću na prilici da upozna život i delo njegovog oca.

U Muzeju savremene umetnosti postavljena je retrospektivna izložba Vladimira Veličkovića (1935-2019) „Figura kao izraz egzistencije“.

Izložba nije hronološki koncipirana, već prati određene problemsko-tematske segmente u radu ovog umetnika.

Izložba je priređena na svih pet nivoa Muzeja i obuhvata više od 100 radova, među kojima i 13 iz zbirki MSU, sakupljenih između 1962. i 2019. godine

Osim toga zastupljena su i dela iz drugih muzeja i galerija, kao što su: Nacionalni muzej moderne umetnosti – Centar Pompidu (Pariz), Centre national des arts plastiques (Pariz), Muzej suvremene umjetnosti (Zagreb), Moderna galerija (LJubljana), Muzejot na sovremenata umetnost (Skoplje), Umjetnička galerija (Dubrovnik), Narodni muzej u Beogradu, Muzej Zepter, Muzej grada Beograda, Istorijski muzej Srbije, Umetnička zbirka SANU…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 14°C

Pretežno vedro

Nedelja
Mogući pljuskovi

Max: 17°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana