Predsednik Kine čestitao predsedniku Vučiću Dan državnosti Tanjug

Objavljeno: 15.02.2018. 09:45 Izmenjeno: 16.02.2018. 11:43

Kineski predsednik Si Ðinping čestitao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću današnji praznik Sretenje – Dan državnosti.

FOTO TANJUG/ Dragan Kujundžić

U pismu predsednika Sija se kaže: „Povodom Dana državnosti Republike Srbije, dozvolite mi da u ime vlade i naroda Kine, kao i u svoje ime, Vama, vladi i narodu prijateljske Srbije uputim iskrene čestitke i najlepše želje“.

„Poslednjih godina kinesko-srpski odnosi odražavaju odličan trend razvoja, međusobno političko poverenje se neprekidno produbljuje, saradnja u svim oblastima se stalno širi i time se doprinosi zajedničkoj dobrobiti dveju zemalja i dvaju naroda. Pridajem veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa i spreman sam da zajedno sa Vama, zajedničkim trudom, promovišemo Sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije i da se podignu na nove stepenice, sa ciljem stvaranja još veće dobrobiti dveju zemalja i dvaju naroda. Želim Vašoj cenjenoj zemlji prosperitet, a narodu sreću i zdravlje“, navodi se u čestitiki predsednika Sija.

Čestitku je danas predsedniku Srbije uručio ambasador Narodne Republike Kine Li Mančang.

Predsednik Vučić je ambasadoru Liju uručio pismo kojim predsedniku Siju čestita Lunarnu novu godinu sa željama za napredak Narodne Republike Kine i blagostanje prijateljskog kineskog naroda.

„Nadam se da ćemo se videti uskoro. Veliko hvala velikom prijatelju Srbije. Nadam se da ću imati ponovo prilliku da vidim predsednika Sija“, rekao je Vučić.

Ambasador Kine rekao je da je to i njegova iskrena želja. On je preneo poruke predsednika Sija da je veoma zadovoljan sa rezultatima praktične saradnje i bilateeralnih odnosa.

Predsednik Vučić je rekao da očekuje da i u ovoj godini srpsko-kineska saradnja u okviru strateškog partnerstva postane još bliža i čvršća, posebno kroz inicijativu za Novi put svile i mehanizam saradnje „1+16“ Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope.

Predsednik Vučić i ambasador Li su razmotrili i konkretne korake za realizaciju zajedničkih projekata privredne saradnje, saopštila je pres služba predsednika Republike.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana