Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom Republike Togo Roberom Disejom. instagram

Objavljeno: 16.01.2023. 14:31 Izmenjeno: 19.01.2023. 10:52

Sa velikim zadovoljstvom sam se sastao sa ministrom @rdussey, kako bismo zajednički razmotrili mogućnosti za intenziviranje bilateralnih odnosa između Srbije i Togoa.

Sa velikim zadovoljstvom sam se sastao sa ministrom @rdussey, kako bismo zajednički razmotrili mogućnosti za intenziviranje bilateralnih odnosa između Srbije i Togoa.

Visoko cenimo podršku ove značajne afričke zemlje očuvanju suvereniteta i teritorijalne celovitosti Srbije u skladu sa normama međunarodnog prava, pogotovo imajući u vidu da nas vezuje tradicionalno i iskreno prijateljstvo, zasnovano na međusobnom uvažavanju i razumevanju.

Na nama je da nastavimo da ga dodatno jačamo, pre svega preko širenja saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.-

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo posetom ministra Diseja, kao izuzetnom prilikom da budu razmotrene mogućnosti za intenziviranje saradnje dveju zemalja, koje vezuje tradicionalno i iskreno prijateljstvo.

„Naša zemlja je posvećena negovanju najboljih odnosa sa afričkim zemljama, zasnovanih na međusobnom poštovanju i razumevanju“, naglasio je predsednik Vučić i zamolio ministra Diseja da predsedniku Republike Togo prenese poziv da poseti našu zemlju.

Predsednik Vučić je istakao da veoma cenimo podršku Republike Togo očuvanju suvereniteta i teritorijalne celovitosti Republike Srbije u skladu sa normama međunarodnog prava.

Ministar Disej je rekao da Togo ima čvrst stav po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Govoreći o ekonomskoj saradnji, sagovornici su se saglasili da postoji prostor za njeno jačanje, kao i za saradnju u oblastima poljoprivrede, vojne industrije, građevinarstva, zdravstva, informacionih tehnologija, nauke, kulture i obrazovanja.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana