Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se sa predsednikom Interpola studio b

Objavljeno: 08.01.2023. 17:11 Izmenjeno: 08.01.2023. 17:11

Brnabić i Raisi su se usaglasili da su dve ključne oblasti o kojima bi u budućnosti trebalo razgovarati – borba protiv sajber kriminala i finansijskog kriminala.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se sa predsednikom Interpola generalom majorom dr Ahmedom Naserom Al Raisijem u Dubaiju.

Na sastanku je konstatovano da postoji visok stepen saradnje između Srbije i Interpola i dogovoreno je da se pronađe način na koji je moguće dodatno unaprediti međusobnu saradnju.

Brnabić se zahvalila Raisiju na principijelnom stavu Interpola po pitanju članstva takozvanog Kosova u ovoj organizaciji. Naglasila je da bi takvi potencijalni potezi isključivo bili iskorišćeni za političke razmirice i da je veoma značajna činjenica to što Interpol nije dozvolio da se to dogodi.

Brnabić i Raisi su se usaglasili da su dve ključne oblasti o kojima bi u budućnosti trebalo razgovarati – borba protiv sajber kriminala i finansijskog kriminala. Predsednica Vlade Srbije istakla je da je Srbija u potpunosti spremna na saradnju sa Interpolom u ovim oblastima i da želi da doprinose globalnoj borbi protiv svih oblika kriminala.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana