Prava CG: Kao Srbi da čuvamo vrednosti koje nas odlikuju Tanjug

Objavljeno: 06.06.2020. 21:51 Izmenjeno: 06.06.2020. 21:51

Opoziciona crnogorska Prava Crna Gora (PCG) ukazala je  na značaj očuvanja nacionalnog identiteta i čuvanja tradicija ukorenjenih u istorijskoj vertikali srpskog naroda.

Prava navodi da isticanje srpstva nameće obavezu da se časno i dostojanstveno nose i čuvaju vrednosti koje su se održale u srpskom narodu.“Jer, za biti Srbin, nije dovoljno nacrtati trobojku, ispisati grafit, pevati pesme o Kosovu i pokazivati neku spoljašnju religioznost“, navodi se u saopštenju PCG.

Ova stranka je podsetila na sve tragične i herojske događaje Srba kroz istoriju i poručila da je u današnje vreme neophodno kao nikada pre biti jak na duhovnom i moralnom planu.

Ukazala je na značaj jake i brojne porodice, kao i vaspitane i rodoljubive dece.

Potrebno je, ističu, odbaciti sve zlo i preuzeti odgovornost za sopstveni život, bez ikakvih očekivanja od države, vlasti, međunarodnih organizacija… a uzdajući se jedino u Boga i u svoje ruke, početi raditi na sebi i svom okruženju.

Saborci u toj borbi moraju nam biti svi oni koji prihvataju isti sistem vrednosti, kažu i dodaju da se to odnosi pre svega na etičke i moralne standarde.

„Jer, biti Srbin je titula i ne treba je svakom ni deliti. Ali, tu titulu treba opravdati, inače će nam biti oduzeta“, stoji u saopštenju Prave.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 14°C

Pretežno vedro

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 24°C
Min: 11°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana