Nevena Šarčević u pozorišnom ogledalu

Nevena Šarčević

Nevena Šarčević, srpsko-italijanska glumica iliti evropska glumica, zvanični asistent Gabrielle Carlucci za festival italijanskog filma u Srbiji i Crnoj Gori, zaštitno lice Skadarlije broj tri, svojom nesvakidašnjom lepotom osvaja svetske reditelje a znanje tri jezika joj pomaže u samoodbrani integriteta koje kaže održava perfektno preko Skype -a djacima italijanskog, engleskog, francuskog. Modelingom se bavi takođe, jer smatra da slika uvek govori više od reči. Muza je fotografa. Voli je kamera. Sedma umetnost je uveliko zove.

  1. Kakav je odnos savremenog čoveka prema pozorištu, i kako pozorišta prave svoj repertoar?

Odnos savremenog čoveka prema pozorištu? Savremen čovek nema odnos jer nema vremena.  Pozorišta prave svoj repertoar prema rodbinskim vezama, dakle ne prema kvalitetu.

  1. Ima li danas dovoljno dobrih ideja i kakav je poloŽaj umetnika?

Ima ideja možda nedovoljno svetlih ali ih ima. Položaj umetnika je ‚turski‚hoću reći podređen.

  1. Da li su predstave koje igrate odraz stanja u društvu?

Da, predstave su mahom odraz stanja u društvu ali ima i onih dobrih komada koji se igraju, kao i kvalitetnih komedija. Izuzetno cenim koleginicu Sandru Silađev koja je glumačkom umetnošću razbila sve tabue i odraze stanja u društvu svojim novim formatom instagram kamerom, to je prekretnica i nazovimo malo futurističko pozorište.

  1. Na koji način publika bira predstave?

U poslednje vreme sve više prema frekvenciji smeha koja će da izazazove.

  1. Kako da  se privuče pažnja publike?

To je živa lutrija, ne postoji pravilo. Ali, jedno je sigurno‚ kad je nešto dobro, dobro je‚ i to će se pročuti.

  1. Jesu li nasa pozorišta konzervativna ili sklona pomodarstvu?

Baš tako kao što ste rekli, pola-pola. Neka su konzervativna a neka su pomodna. Treba naći sredinu jer ne može ni pozorište da funkcioniše bez marketinga, poznato još od Teatro Olimpico koje je svoje gledaoce mamilo parfemima na sedištima.

  1. Napravite top listu od pet predstava koje obavezno treba pogledati.

Moja omiljena predstava  Harold i Mod Beogradsko dramsko, monodrama Dušice Novaković o Dragoj Mašin, monodrama Jovana Ljubenovića‚ Ulaz za krupnu stoku, monodrama Ljiljane Jakšić o Mini Karadžić, Slavna Florens Atelje 212, i obavezno za napaćeni srpski narod Florentinski šešir Darijana Mihaijlovića, proslavljenog i u Nemačkoj. Cenim rad i izabrah od svojih prijatelja kolega monodrame koje su krvavo radili kao i kvalitetne dramske prikaze.

 

 

 

Najnovije vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Sumaglica

Trenutna temperatura 5°C

Sumaglica

Ponedeljak
Oblačno

Max: 7°C
Min: 2°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana