Milan Pajić u pozorišnom ogledalu

Milan_Pajic

Milan Pajić, diplomirani glumac i nesuđeni pravnik ( apsolvent na Pravnom fakultetu). Radio i kao saradnik na scenskom pokretu na određenim projektima, takođe se oprobao kao tv i radio voditelj. Klinč, Ludi od ljubavi, Kabare Emigranti, U senci Hamleta, Alisa u zemlji čuda, Kapetan Džon Poplfox, Zemlja Dembelija, Čekajuci ministra, Prisutnost, Rekvijem, Krcko Oraščić samo su neki od pozorišnih naslova u kojima je igrao. Takođe iza sebe ima tv serije  Nepobedivo srce, Parada, Vojna akademija i serijal Sinđelići.

Igrao u filmovima Unutra, Brijanje i Petak 13.

Pozajmio glas mnogim likovima iz crtaća( Zotropolis, Pokahintas, Ferdinand, Angry birds, Kralj lavova…)

2018 osniva svoju pozorišnu trupu Teatar pod stečajem.

  1. Kakav je odnos savremenog čoveka prema pozorištu, i kako pozorišta prave svoj repertoar?

Odnos savremenog čoveka prema pozorištu danas je vrlo upitan. Često steknem mišljenje da ga i opterećuje, jer ne bi on danas da misli još o nekim stvarima i pitanjima koje određena predstava postavlja…dosta mu je njegovih pitanja. A često ne shvata da određena predstava možda baš da odgovor na neko njegovo pitanje, ili razreši neku dilemu. Shodno tome i pozorišta ne prave baš najjasniju repertoarsku politiku, dakle ona vrlo često zbune tog čoveka koji sedi u publici. Promene su potrebne i sa jedne i sa druge strane, kao sistem akcije- reakcije.

  1. Ima li danas dovoljno dobrih ideja i kakav je položaj umetnika?

Ideja ima ali realizacije nema. Da bi se neka ideja realizovala pored jake želje potrebna je i podrška. Često ta podrška izostane tako da mnoge dobre ideje ostanu samo ideje u fioci, glavi umetnika ili pozorišnom bifeu. Položaj umetnika? hmmmm…ne postoji! Zašto? To pre svega mi umetnici treba često glasno da pitamo. I to ne samo drugog već i sebe same.

  1. Da li su predstave koje igrate odraz stanja u društvu?

Predstave koje igram trenutno jesu odraz stanja s tim što bih dodao da su i način egzistencije.. neke od njih mi hrane stomak neke mi hrane dušu. Pošteno.

  1. Jesu li naša pozorišta konzervativna ili sklona pomodarstvu?

Da li su konzervativna ili sklona pomodarstvu? Hmmm …opšte i široko pitanje, te ne znam šta bih konkretno rekao. Ima raznih predstava… Ako bih morao da kažem kako mi danas izgleda sveukupna pozorišna scena onda bih rekao kao svadbarski kupus sa po kojim biserom koji je zalutao u kazan.

  1. Napravite top listu od 5 predstava koje obavezno treba pogledati.

Daću svoju listu al koncentrisaću se na Beograd, jer po Srbiji nisam stigao da odgledam a verujem da ima onoliko predstava koje treba odgledati i da se ogradim nema analgnog kriterijuma koji povezuje ovih 5 predstava prosto razlozi su različiti zašto ih treba pogledati.

Carstvo mraka, Narodno Pozorište, Igora Vuka Torbice

Trpele, BDP, Boban Skerlić

Voz, Zvedara Teatar, Voja Brajović

Prisutnost, Madlenianum, kolektivna režija 18 glumaca i Ane Radivojević Zdravković

Zona Zamfirova, Pozorište na Terazijama, Kokan Mladenović

  1. Kako privući pažnju publike?

Ne bih znao šta privlači publiku u pozorište, nikad do kraja nisam uspeo to da shvatim, ali znam šta je odbija, ne postojanje repertoarske politike, loše predstave, nametnuti umetnici, nekreativnost, bezobrazluk, otkazivanje predstava u minut do igranja, bahatost, misao da pozorište treba da bude privatna prćija jednog malog broja ljudi, zatvorenost i zatrovanost pozorišta…eto ukratko.

  1. Šta za glumca predstavlja rad na tv-u a šta u pozorištu?

Meni je i jedno i drugo podjednako važno i inspirativno. Često čujem kako glumci kažu ma to na tv-u to je tezga. Za mene, tezga je na pijaci, a ja svaki posao koji prihvatim da radim radim na jedini mogući način koji znam, posvećeno i do kraja. Kakav je rezultat to je drugo i to zavisi od mnogo faktora, a start je uvek za mene isti, veseo, hrabar i do kraja!

Najnovije vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 29°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana