Poziv prosvetnim radnicima da se vakcinišu Beoinfo

Objavljeno: 20.01.2021. 12:19 Izmenjeno: 20.01.2021. 12:19

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak pozvao je  sve zaposlene u školama i predškolskim ustanovama Grada Beograda da se vakcinišu u što većoj meri i time doprinesu, kao prioritetna grupa za vakcinaciju, da se Srbija što pre izbori sa epidemijom virusa korona

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak pozvao je  sve zaposlene u školama i predškolskim ustanovama Grada Beograda da se vakcinišu u što većoj meri i time doprinesu, kao prioritetna grupa za vakcinaciju, da se Srbija što pre izbori sa epidemijom virusa korona.

Gak se danas vakcinisao kineskom vakcinom u Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”.

– Želim ličnim primerom da pokažem da svi moramo verovati nauci i medicini, a ne teorijama zavere. Ljudi koji rade sa decom, moraju biti predvodnici u tome – rekao je Gak nakon vakcinacije.

On je dodao da samo masovnom vakcinacijom možemo pobediti i vratiti se normalnom životu, i to što pre, kako bismo sačuvali i ekonomiju.

Gak je poručio da je ovih dana, osim zdravlja i bezbednosti dece i svih zaposlenih u obrazovnim ustanovama, posebno važno podržati devojčice i devojke da prijavljuju seksualno nasilje ukoliko su mu izložene.

– Niste same u kojoj god školi da ste i onda kada se čini da su druge teme važnije, kao što se ovih meseci svi bavimo epidemijom, uvek je pravo vreme za prijavu nasilja, snažne poruke ohrabrenja društva i borbu sa ljudima koji seksualno iskorišćavaju decu –  poručio je Gak.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 7°C

Delimično oblačno

Subota
Moguća kiša

Max: 16°C
Min: 6°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana