Pozitivan pomak u izvozu Fijata

Objavljeno: 18.03.2016. 14:01 Izmenjeno: 18.03.2016. 14:01

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije u Beogradu Aleksandra Čepurina, koji je premijera upoznao sa pozitivnim pomakom u vezi sa idejom o bescarinskom izvozu Fijatovih vozila, proizvedenih u Srbiji na tržište

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, juče je prihvaćen predlog o pokretanju procesa unifikacije trgovinskog režima između zemalja Evroazijske ekonomske unije i Srbije, koji bi trebalo da bude konačno usvojen u maju ove godine.

To će, kako se navodi, omogućiti delovanje radnih grupa Srbije i Unije po pitanju Fijata i po drugim tačkama uzajamne trgovine.

Ruski diplomata i srpski premijer su zaključili da će otvaranje direktne linije Er Srbije između Beograda i Sankt Peterburga 18. juna ove godine, mnogo značiti za jačanje veza i razvoj saradnje dveju zemalja, posebno u oblasti trgovine i turizma.

Premijer Vučić i Čepurin su razgovarali o sveukupnim odmnosima dveju država, a zajednički zaključak je da se oni dobro razvijaju u obostranom interesu.

Konstatovano je da je u toku zajednički rad na pripremi svih strateških tema u vezi sa saradnjom dveju zemalja do predstojeće posete predsednika ruske vlade Dmitrija Medvedeva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 12°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Malo i umereno oblačno

Max: 19°C
Min: 8°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana