Požar gori na Bioču, vatra pretila kućama Tanjug

Objavljeno: 26.09.2018. 13:32 Izmenjeno: 26.09.2018. 13:32

Na području Podgorice aktivan je veliki požar u mestu Potoci na Bioču, koji se tokom noći proširio na susedno selo Blizna, izjavio je komandir Službe zaštite i spasavanja, Andrija Čađenović.

On je agenciji Mina rekao da je front požara dug dva do tri kilometra, i da vatru nosi jak severni vetar, prenela je RTCG. „Trenutno su raspoređene tri ekipe koje gase požar i koje pokušavaju da odbrane domaćinstva i imanja na tom potezu. S obzirom na to da se vetar pojačava, danas će tamo biti dosta posla“, kazao je Čađenović.

Prema njegovim rečima, zasad nema poziva da su aktivni požari u ostalim delovima grada. „Tokom čitave noći smo intervenisali na lokalitetu Potoci. U jednom momentu su bile ugrožene kuće, kao i vatrogasci i oprema, ali je požar stavljen pod kontrolu“, naveo je Čađenović.

On je kazao da im pomažu kolege sa Cetinja, iz Budve, Kotora i Mojkovca, a sutra će, kako je naveo, doći ekipe iz Tivta i Bara.

Na ispomoći će biti i pripadnici Vojske Crne Gore.

Na teritoriji Podgorice od sinoć od 19 sati do jedan sat iza ponoći vatrogasci su imali 14 intervencija, od kojih su neke bile lakše.

Predrag Anđušić iz Službe zaštite i spasavanja kazao je da su manje zahtevne požare gasili s jednim do dva vozila, dok je od zahtevnijih intervencija bila u Mahali, gde je bilo angažovanje tri vozila i devet vatrogasaca.

„Stijena Piperska je takode bio kompleksan požar, ali su građani pripomogli i gasili, i odbranili tri kuće. Najkompleksniji požar je bio u selu naspram kafane Potoci. Dosta nepristupačan teren, dosta loš put i desilo je da je jak vetar nosio vatru i napravio prsten oko vatrogasaca. Ali smo se pridružili sa još tri vozila i odbranili kuće Vukovića i požar se usmerio prema nepristupačnom terenu“, kazao je Andušić.

Iz Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada ranije je za RTCG saopšteno da je veliki požar koji je juče izbio kod „Radoja Dakića“ ugašen.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Vedro

Trenutna temperatura 17°C

Vedro

Petak
Sunčano

Max: 30°C
Min: 16°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana