Povratnici sa stranih ratišta pod stalnim nadzorom

Objavljeno: 23.03.2016. 11:10 Izmenjeno: 23.03.2016. 11:10

Devetoro crnogorskih državljanja povratnika sa stranih ratišta koji su ratovali na strani džihadista, pod stalnim su nadzorom crnogorskih bezbednosnih službi i nisu pretnja za bezbednost, procenile su nadležne crnogorske službe.

Prema istim izvorima četvoro povratnika je pod policijsko-tužilačkom istragom.

Crna Gora je pre godinu dana usvojila izmene zakona i kažnjava odlazak svojih državljana na strana ratišta, kao i bilo kakvu vrstu podrške i pomoći učesnicima na stranim frontovima.

Ljudi koji su se vratili sa ratišta iz Sirije i Iraka su, po procenama nadležnih službi „neutralisani kao bezbednosne pretnje“.

Svi su oni najmanje pet godina unazad pripadali različitim grupacijama radikalnih islamista i otvoreno se suprotstavljali Islamskoj zajednici u Crnoj Gori i njenim službenicima.

Na ratištima u Siriji su poginula trojica crnogorskih državljana, poslednji su objavljeni podaci nadležnih crnogorskih službi.

Skupštinski odbor za bezbednost i odbranu na poslednjoj sednici, posvećenoj ratnicima na strani džihadista, ukazao je na opasnost od povratnika sa ratišta i upozorio da se jedan broj vraća verovatno da bi vrbovao sledbenike za strane frontove.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 12°C

Pretežno oblačno

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 18°C
Min: 9°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana