Povećano angažovanje komunalnih službi zbog najavljenih padavina Studio B, Beoinfo

Objavljeno: 06.07.2018. 12:02 Izmenjeno: 07.07.2018. 09:51

Štab za vanredne situacije izdao naredbu povodom najavljenih padavina
o preduzimanju preventivnih i operativnih mera zaštite od poplava i ekstremnih vremenskih nepogoda. 

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje prema kojem se očekuje veća količina padavina tokom večeri i predstojećeg vikenda. U većini mesta u Srbiji očekuje se da će pasti od 20 do 30 litara po metru kvadratnom za vrlo kratak vremenski period, kao i pojava grada i olujnog vetra.

Gradski štab za vanredne situacije održao je sednicu kojoj je predsedavao gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić.

Naredba predviđa preduzimanje svih mera zaštite stanovništva i materijalnih dobara na terenu, te umanjenje mogućih rizika od pojave „urbanih poplava”, bujica, odrona i mogućih aktiviranja klizišta. Zahtevano je angažovanje resursa komunalnih službi i osposobljenih subjekata za reagovanje u ovakvim situacijama, kao i koordinacija sa nadležnim javnim vodoprivrednim preduzećima u slučaju sprovođenja mera odbrane od poplava.

Sednici su prisustvovali  predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, član Gradskog veća Slobodan Šolević, v.d. sekretara za poslove odbrane, vanrednh situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš, kao i direktori nadležnih komunalnih preduzeća.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana