Potvrđena optužnica za potkradanje robnih rezervi

Objavljeno: 14.03.2016. 14:52 Izmenjeno: 14.03.2016. 14:52

Apelacioni sud potvrdio je optužnicu protiv direktorke „Luks in agrar“ iz Krčedina Gordane Popović, kojom se tereti da je sa pokojnim suprugom oštetila Republičku direkciju za preko pola miliona dinara, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Optužnica je, kako se dodaje, podignuta samo protiv Popovićeve, jer je njen suprug izvršio samoubistvo pre pokretanja krivičnog postupka.

Tom odlukom odbijena je žalba branioca Popovićeve, tako da je optužnica stupila na pravnu snagu, pa bi sada Specijalni sud trebalo da zakaže početak suđenja.

Optužnica protiv Popovićeve je epilog šeste po redu istraga povodom manjka robe koju je Republička Direkcija za robne rezerve (RDRR) poveravala na čuvanje i skladištenje.

Popovićevoj se optužnicom stavlja na teret da je od 14. oktobra 2009. godine do 31. maja 2013. godine, kao direktor Zemljoradničke zadruge „Lux in agrar“, zajedno sa svojim suprugom, sada pokojnim Premilom Popovićem, nakon zaključenja ugovora sa Republičkom direkcijom za robne rezerve, postupila protiivno odredbama zaključenih ugovora.

Naime, sumnja se da je pokojni Popović pronalazio kupce, bez saglasnosti Republicke direkcije za robne rezerve, i otuđio merkantilni kukuruz u ukupnoj kolicini od 12.746.438,14 kilograma i merkantilnu pšenicu u ukupnoj kolicini od 9.417.962 kilograma, ukupne vrednosti od 500.100.677,24 dinara.

Gordana Popović, svesna delovanja svog pokojnog supruga je ipak sukcesivno potpisivala i svu prateću dokumentaciju, koja je služila za prikazivanje uvećanog knjigovodstvenog stanja robe u vlasništvu RDRR.

Na taj način je pribavila protivpravnu imovinsku korist svome sada pokojnom suprugu, a nanela štetu RDRR u navedenom iznosu, navodi tužilaštvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 14°C

Pretežno oblačno

Nedelja
Pljusak

Max: 14°C
Min: 11°C

Pljusak

Vremenska prognoza za 5 dana