Potrebna bolja koordinacija hitnih službi posle nezgoda tanjug

Objavljeno: 16.09.2022. 15:28 Izmenjeno: 16.09.2022. 15:28

Stamatović je kazao da statistika pokazuje da su najbitniji prvi minuti nakon same saobraćajne nezgode i intervenisanje u tim momentima.

foto tanjug

 

Direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović kazao je da statistika pokazuje da bi boljom koordinacijom rada hitnih službi, bržim izlaskom na teren, moglo da se smanji značajno stradanje u saobraćaju i da se spase 40 do 50 života godišnje.

„Ono što je poražavajući podatak, jeste da nama veliki broj ljudi život gubi nakon same saobraćajne nezgode. U prethodne tri godinje od 1.547 poginulih u saobraćajnim nesrećama čak 162 je život izgibilo u trenutku transporta od mesta nesreće do medicinske ustanove, a blizu 470 osoba je izgubilo život u roku od 30 dana nakon saobraćajne nezgode“, kazao je Stamathović u izjavi Tanjugu.

On je prisustvovao pokaznim vezbama hitnih službi u Obrenovcu gde je obeležen i početak Evropske nedelje mobilnosti koja traje od 16. do 22. septembra.

Stamatović je kazao da statistika pokazuje da su najbitniji prvi minuti nakon same saobraćajne nezgode i intervenisanje u tim momentima.

„Ono što Agencija za bezbednost saobraćaja radi, jeste da podstiče lokalne samouprave da u okvoru svojih programa za unapređenje bezbednosti saobraćaja prepoznaju hitne službe i opredeljuju sredstva za opremanje hitnih službi kako bi njihov rad bio bolji i efikasniji“, kazao je Stamatović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 17°C

Pretežno oblačno

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 22°C
Min: 14°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana