Rezerva krvi stabilna i zadovoljavajuća Studio B

Objavljeno: 15.04.2020. 10:45 Izmenjeno: 15.04.2020. 20:51

Institut za transfuziju krvi Srbije u vanrednim okolnostima ima obavezu da obezbedi najmanje 250 jedinica krvi dnevno za zbrinjavanje životno ugroženih pacijenata u beogradskim zdravstvenim ustanovama i bolnicama u gradovima centralnog regiona Srbije.

Potrebe za krvlju su konstantne, a samo zahvaljujući dobrobvoljnim davaocima možemo da obezbedimo krv za naše najugroženije sugradjane, kažu u Institutu za transfuziju i apeluju na sve zdrave, punoletne, savesne i odgovorne gradjane da u narednom periodu odvoje malo vremena i daju krv u Institutu, Svetog Save 39, ili u nekoj od ekipa na terenu.

Rezerva je stabilna i zadovoljavajuća u ovom trenutku, krvi ima dovoljno za predstojeći praznik, a dnevno prikupimo od 100 do 150 jedinica krvi. S obzirom da je smanjen operativni program i da se zbrinjavaju samo vitalno ugroženi i pacijenti na terapiji odredjenim komponentama krvi, takav priliv krvi je za sada zadovoljavajući, poručuju iz Instituta za transfuziju krvi.

Obaveštavamo građane da je pripremljena dovoljna rezerva krvi za predstojeći praznik i da Institut za transfuziju krvi Srbije neće raditi 17, 18, 19 i 20. aprila.

Svim građanima koji slave Uskrs po julijanskom kalendaru zaposleni u Institutu žele dobro zdravlje i srećan najveći hrišćanski praznik.

Od utorka, 21. aprila, radno vreme Instituta će biti od 7 do 15 č.

Plan akcija možete potražiti na sajtu Instituta: http://www.nbti.org.rs

                          Za informacije o akcijama davanja krvi pozovite: 011 3812 708,  i 011 3812 712.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 16°C

Vedro

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 16°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana