POTPISANI UGOVORI ZA SUBVENCIONISANU UGRADNJU SOLARNIH PANELA studio b

Objavljeno: 21.07.2023. 14:21 Izmenjeno: 21.07.2023. 14:21

U Gradskoj opštini Zemun 21. jula, upriličena je svečanost potpisivanja ugovora između Opštine, izvođača radova i 16 domaćinstava za realizaciju druge faze pilot programa energetske sanacije, koji se u Zemunu sprovodi u okviru Nacionalnog programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova. Dan ranije novi ugovor o sufinansiranju Programa energetske sanacije “Čista energija i […]

U Gradskoj opštini Zemun 21. jula, upriličena je svečanost potpisivanja ugovora između Opštine, izvođača radova i 16 domaćinstava za realizaciju druge faze pilot programa energetske sanacije, koji se u Zemunu sprovodi u okviru Nacionalnog programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova.

Dan ranije novi ugovor o sufinansiranju Programa energetske sanacije “Čista energija i energetska efikasnost za građane Srbije“ potpisan je između Gradske opštine Zemun i Ministarstva rudarstva i energetike.

Za program “Čista energija i energetska efikasnost za građane Srbije“ na ime subvencija biće izdvojeno 50 miliona dinara, a Gradska opština Zemun učestvovaće sa najmanje 20 miliona dinara.

“Danas smo sa 16 vlasnika porodičnih kuća potpisali ugovore o sufinansiranju ugradnje solarnih panela. Pojedinačna subvencija po ugovoru iznosi 420 hiljada dinara. Subvencije koje građani mogu ostvariti na javni poziv najisplativije su za više ponuđenih mera i na taj način sa 50 posto, subvencije mogu izneti i do 65 procenata vrednosti investicije. Ugradnja solarnih panela je izuzetno važna mera. Domaćinstva, pored uštede komercijalne struje, postaju i proizvođači električne energije, koristeći sunce kao obnovljivi izvor energije“,  izjavio je predsednik Skupštine Gradske opštine Zemun, Miroslav Gajić, pozdravljajući prisutne.

On je podsetio da je Zemun jedna od prvih gradskih opština koja je počela s realizacijom pilot projekta, u kojem je čak 112 domaćinstava i stambenih zajednica u sklopu prve faze potpisalo ugovore za zamenu stolarije, postavljanje termoizolacije ili ugradnju toplotnih pumpi.

Svečanosti uručenja i potpisivanja ugovora prisustvovao je i sekretar Skupštine Gradske opštine Zemun Marko Janković.

Pionirski poduhvat upotrebe obnovljivog izvora energije za domaćinstva, ali i proizvodnja eventualnih viškova, izuzetno je značajna mera energetske sanacije i zbog očuvanja životne sredine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana