Potpisani ugovori za podršku razvoja inovativnih delatnosti

Objavljeno: 10.12.2019. 14:28 Izmenjeno: 10.12.2019. 14:29

Sekretar za privredu Milinko Veličković potpisao je u prostorijama Gradske uprave Beograda ugovore o uređivanju međusobnih prava i obaveza u realizaciji mera i aktivnosti za podršku razvoja inovativnih delatnosti i samozapošljavanja, sa pet korisnika sredstava.

 

 foto Tanjug

Korisnici su izabrani na javnom konkursu za dodelu sredstava tokom ove godine, a ugovore sa korisnicima u ime Naučnotehnološkog parka Beograd potpisala je i v. d. ove ustanove Gordana Danilović Grković.

Veličković je podsetio da se ovaj program sprovodi već četvrtu godinu zaredom u okviru Akcionog plana za zapošljavanje grada Beograda, sa ciljem jačanja kapaciteta poslovne infrastrukture u oblasti IT industrije.

– Pravo na dodelu sredstava imala su nezaposlena lica sa stečenim visokim obrazovanjem i inovativnom biznis idejom, a sve radi podrške samozapošljavanju, razvoju inovativnih i visokotehnoloških proizvoda, usluga i procesa, kao i povećanja konkurentskih sposobnosti privrednih subjekata i uključivanja u međunarodne tržišne tokove. Konkursom je podržano pet korisnika za pokriće troškova infrastrukturnih i stručnih usluga koje pruža Naučnotehnološki park Beograd – istakao je Milinko Veličković.

Ugovori su potpisani s predstavnicima firmi: „Algiox”, „Lite game”, „Virtuality”, „Teki x class pro” i „Basketball science 3D”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana