Potpisana Evropska Povelja o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou studio b

Objavljeno: 17.01.2023. 13:04 Izmenjeno: 17.01.2023. 13:04

 Povelju je do sad potpisalo 85 gradova i opština u Srbiji i 1936 opština, gradova i regiona iz 36 zemalja Evrope.

Predsednik Gradske opštine Palilula Miroslav Ivanović i generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština Nikola Tarbuk, potpisali su danas Evropsku Povelju o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou, koja će doprineti da Opština Palilula unapredi principe rodne ravnopravnosti u svojoj sredini, sledeći potpisanu Povelju.

Evropska Povelja o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou namenjena je lokalnim i regionalnim upravama Evrope, koje se njenim potpisivanjem, javno obavezuju da će slediti principe rodne ravnopravnosti i sprovoditi odredbe propisane Poveljom u svojim sredinama.

Povelju je do sad potpisalo 85 gradova i opština u Srbiji i 1936 opština, gradova i regiona iz 36 zemalja Evrope.

U cilju pružanja podrške primeni ovih principa, svaka potpisnica Povelje će pripremiti Akcioni plan, koji će određivati prioritete, aktivnosti i sredstva za njegovo sprovođenje. Potpisnice će takođe biti u obavezi da se povežu sa svim relevantnim institucijama i organizacijama u svojoj zemlji kako bi na najbolji mogući način promovisale najbolje prakse u pogledu istinske ravnopravnosti.

Potpisivanju Evropske Povelje o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou prisustvovala je članica Veća opštine Palilula Maja Žmukić i članovi Saveta za rodnu ravnopravnost opštine Palilula.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana