Potpisan ugovor za povezivanje Malčanske petlje i Proseka Tanjug

Objavljeno: 26.01.2022. 13:06 Izmenjeno: 26.01.2022. 13:06

Ugovor su potpisali direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić i izvršni direktor preduzeća Trejs Srbija AD Stojko Meškov.

Ugovor za izgradnju deonice od petlje Malča do raskrsnice Prosek, potpisan je  u Nišu između Koridora Srbije kao investitora i preduzeća Trejs Srbija AD kao izvođača radova.

Antić je rekao da je vrednost tog projekta 3,2 miliona evra, da se početak radova očekuje u drugoj polovini februara, a da je rok za izgradnju sedam meseci.

Ističe da bi ta deonica trebalo da bude gotova u septembru.

Prema njegovim rečima, taj projekat je od velikog značaja za Niš, posebno za Nišku Banju, dodajući da je ključni benefit to što će Niška Banja dobiti direktan izlaz na auto-put.

„Ovim projektom povezaćemo važne državne puteve i pravce koji idu od Pirota kroz Sićevačku klisiru prema putnom pravcu koji ide prema Svrljigu, Knjaževcu, Zaječaru prema istočnoj Srbiji“, rekao je Antić.

Kaže da će taj putni pravac rešiti mnoge saobraćajne probleme za Grad Niš, a pre svega pitanje saobraćajnih gužvi, smanjenje zagađenja vazduha i buke.

Antić je naveo da je inicijator tog projekta Grad Niš, a koji je, dodaje, uvažio zahteve građana.

„Zajednički smo definisali ovaj projekat kao projekat od visokog značaja za čitav kraj i uspeli smo da ga dovedemo u fazu realizacije“, rekao je Antić.

Naveo je i da se projekat radi iz ušteda koje su Koridori Srbije ostvarili na različitim projektima koji su realizovali kroz finansije iz kredita EBRD-a.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, koja je prisustvovala potpisivanju ugovora, istakla je da je realizacija tog projekta od velikog značaja za opštine koje će koristiti taj putni pravac.

„Priču o izgradnji te deonice pokrenuli smo pre nekoliko godina, kada smo osluškivali potrebe građana i kada su nam ljudi iz Svrljiga i Niške Banje govorili koliko je važno da Niska Banja ima izlaz na auto-put“, navela je Sotirovski.

Ističe da je uz dobru saradnju sa Koridorima i Vladom Srbije danas i zaključen ugovor o povezivanju Malčanske petlje i Proseka.

„Mislim da će ovo mnogo značiti ljudima koji žive u Niškoj Banji i koji se bave turizom, ali i samim turistima koji će izlaz sa auto-puta koristiti da bi lakše, brže i sigurnije stizali do naše banje“, rekla je Sotirovski.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 21°C

Pretežno vedro

Petak
Pretežno sunčano

Max: 25°C
Min: 10°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana