Potpisan ugovor o zapošljavanju novih 450 radnika u Gramer Tanjug

Objavljeno: 29.07.2017. 14:52 Izmenjeno: 30.07.2017. 11:57

Ministar privrede Goran Knežević potpisao je u Nišu ugovor o podsticajnim sredstvima sa direktorom nemačke kompanije Gramer Pjerom Luiđijem Ðionem, koji će omogućiti da se u toj kompaniji zaposli još 450 novih radnika.

foto Tanjug

“Potpisan je ugovor o reinvestitsanju i ovim ugovorom ćemo stići do 1.700 zaposlenih. Investicija je vredna preko četiri miliona evra. Očekujemo da ćemo u nastavku naše saradnje zapošljavati još ljudi i otvarati nove pogone”, rekao je Knežević novinarima nakon potpisivanja.

On je istakao da nijedna vlada nije toliko vremena provodila na jugu Srbije, niti je toliko ulagala u jug Srbije.

“Prema podacima iz ministarstva, u poslednjih nekoliko godina ovde su investitori uložili preko 600 miliona evra i zaposlili 25.000 ljudi. Naravno da je zadatak države da napravi dobar ambijent, a na samim invetitorima je da se za nas odluče”, rekao je Knežević.

Primećuje da ako nastavimo ovakvim tempom ubrzo ćemo u Srbiji morati da tražimo radnike sa strane.

Direktor nemačke kompanije je primetio da je Srbija dobra zemlja ulaganje i to je preneo i novinarima nakon potpisivanja, a izrazio je nadu da će njihovo novo ulaganje biti znak i za ostale investitore.

“Ugovor nam sigurno donosi posao do 2023. godine i omogućava radna mesta, imaćemo još 450 novih radnih mesta i nekoliko novih tehnologija. Veoma je značajno za nas što se to radi ove godine pošto slavimo desetogidšnjicu poslovanja u Aleksincu”, rekao je on.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež podseća da nemačka kompanija četvrti put proširuje svoje pogone , zapošljava nove ljude i donosi nove tehnologije.

“To je samo znak da je Srbija dobra za investiranje, da su nas investitori prepoznali, kao i da je ova kompanija došla u Srbiju da bi ostala i zapošljavala i sarađivala sa domaćom priredom”, istakao je Čadež.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana