Potpisan ugovor o rekonstrukciji pruge Subotica – Horgoš Tanjug

Objavljeno: 12.06.2021. 19:28 Izmenjeno: 13.06.2021. 12:53

Ugovor o rekonstrukciji i modernizaciji železničke pruge Subotica – Horgoš, vredan skoro 87 miliona evra, svečano je potpisan u Vladi Srbije. 

Ugovor su potpisali, u ime Vlade Republike Srbije, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, v.d generalnog direktora Infrastruktura železnice Srbije Nebojša Šurlan i, u ime izvođača radova, konzorcijuma „Karin Komerc MD doo Veternik“ i „RŽD Internešnl“, Krste Dubroja.

Potpisivanju ugovora je prisustvovao i prvi zamenik direktora „RŽD Internešnl“ Mansurbek Sultanov.

Ministar je nakon potpisivanja ugovora rekao da je ovo projekat od od posebnog značaja za Republiku Srbiju, kao i da je sproveden transparentan postupak za izbor strateškog partnera u cilju njegove realizacije.

Prema njegovim rečima, izabran su provereni partneri, ruska kompanija „RŽD Internešnl“, koja u ovaj posao ulazi u konzorcijumu sa domaćom kompanijom  „Karin komerc“.

Momorović je rekao da je vrednost njihove ponude, koja je ujedno bila jedina na javnom pozivu, 10.227.146.290,06 dinara bez PDV-a. (oko 86,7 miliona evra).

„Kada završe modernizaciju i rekonstrukciju, to će biti jedna od najmodernijih elektrificiranih evropskih železničkih deonica, kojom ce vozovi saobraćati brzinom do 120 km/h sa najmodernijom pratecom opremom i signalnim i bezbednosnim sistemima“, rekao je ministar.

On je dodao da je planirana i rekonstrukcija staničnih zgrada u stanicama Palić, Bački Vinogradi i Horgoš, stajališta Javno Skladište i Hajdukovo, kao i rekonstrukcija 13 putnih prelaza u nivou i 2 pothodnika.

Rok za završetak radova je 14 meseci od uvođenja izvođača u posao.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slab sneg

Trenutna temperatura 0°C

Slab sneg

Nedelja
Moguć sneg

Max: 2°C
Min: 0°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana