Potpisan Ugovor o kupovini vakcina kompanije Sinofarm Studio B

Objavljeno: 18.03.2021. 11:00 Izmenjeno: 19.03.2021. 08:53

Najveći broj građana u Srbiji vakcinisan je upravo kineskom vakcinom, ističe predsednik Vučić i naglašava važnost potpisivanja novog ugovora za novih 2 miliona vakcina.

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je putem video linka sa rukovodstvom kompanije Sinofarm o procesu nabavke vakcina, izgradnji fabrike kineskih vakcina u Srbiji, ali i o izgradnji i opremanju srpskih bolnica.

Predsednik Vučić je zahvalio predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu, rukovodstvu Komunističke partije i predstavnicima Sinofarma na pomoći u snabdevanju vakcinama u najtežem trenutku.

Predsednik Vučić je istakao da je najveći broj građana u Srbiji vakcinisan upravo ovom vakcinom i naglasio važnost potpisivanja novog ugovora za novih 2 miliona vakcina. On je istakao da su srpski stručnjaci dali veoma visoko mišljenje o kvalitetu i bezbednosti Sinofarmove vakcine.

Predsednik Sinofarm Grupe Liu Đingžen je zahvalio predsedniku i građanima Srbije na poverenju ukazanom kompaniji Sinofarm i dodao da je od početka pandemije 2020. godine upravo Sinofarm, kao najveća farmaceutska kompanija u Kini, preuzela odgovornost za borbu protiv ove bolesti.

„Srbija je prva evropska zemlja koja je odobrila vakcinu Sinofarma i danas ćemo potpisati ugovor za isporuku novih 2 miliona doza. Cenimo poverenje građana u naš proizvod i srećni smo što možemo da pružimo neophodnu podršku ljudima u Srbiji u borbi protiv virusa“, rekao je predsednik Sinofarm Grupe Liu Đingžen.

Tema razgovora bila je i izgradnja, rekonstrukcija i opremanje bolnica u Srbiji.

Ovom prilikom je potpisan Ugovor o kupovini vakcina kompanije Sinofam, a sastanku i potpisivanju ugovora prisustvovala je i ambasadorka Narodne Republike Kine Čen Bo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 4°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Jak vetar

Max: 8°C
Min: 4°C

Jak vetar

Vremenska prognoza za 5 dana