Potpisan memorandum između Beograda i Unicefa Tanjug

Objavljeno: 11.07.2019. 14:00 Izmenjeno: 11.07.2019. 21:31

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i direktorka Unicefa Srbije Ređina de Dominićis potpisali su memorandum o nastavku saradnje, koji se, kako je rečeno nakon potpisivanja, odnosi na zajedničko delovanje u interesu dece u Beogradu.

Radojičić je, ukazujući na dugogodišnje partnerstvo Grada Beograda i Unicefa, podsetio da je realizovano već dosta značajnih projekata, kao što je zdravštvena zaštita, sprečavanje vršnjačkog nasilja.

On je naveo da današnji memorandum otvara nove oblasti koje pokreću pitanje kvaliteta života dece.

Kao značajan projekat na kome će se raditi, Radojičić je istakao projekat koji se odnosi na ishranu dece kao i pitanje zloupotrebe i korišćenja psihoaktivnih supstanici.

Gradonačelnik Beograda je rekao da je juče na Zvezdari otvoreno igralište koje je adaptirano za decu sa posebnim potrebama i najavio da Unicef planira otvaranje jednog takvog igrališta na Adi ciganliji.

„Grad Beograd radi na poboljšanju života naših najmlađih sugrađana i u ovom trenutku preko milijardu dinara se ulaže u rekonstrukciju škola i obdaništa“, rekao je Radojičić.

Direktorka Unicefa Ređina de Dominićis rekla je da ovaj memorandum o razumevanju govori o namerama grada Beograda i njegovom rukovodstvu da izgradi jače i ravnopravnije društvo koji će biti u interesu svakoga.

„Mi u UN smatramo da unapređenje u oblasti prosvete i zdravstva je veoma važno za realizaciju agende održivog razvoja 2030, posebno cilja 11, koji predviđa da gradovi postanu inkluzivini, bezbedni i rezidentni“, rekla je Dominićis.

Ona je navela da je važno da veliki gradovi deluju kao primeri za ostale gradove i dodala da u Beogradu živi 300.000 dece , dok u celoj Srbiji živi 1,2 miliona.

„U okviru ovog memoranduma cemo se fokusirati na predškolsko obrazovanje, inkuluzivno obrazovanje, na izgradnju inkluživnih igrališta na neonatologiju i razvoj ranog detinjstva“, rekla je Dominićis.

Partnerstvo Grada Beograda i UNICEF- a traje od 2014, a nakon potpisivanja memoranduma konstatovano je da je napredak u saradnji svake godine sve bolji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana