Potpisan Kolektivni ugovor Fonda PIO Tanjug

Objavljeno: 12.10.2019. 12:14 Izmenjeno: 12.10.2019. 12:14

U Beogradu je potpisan Kolektivni ugovor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, kojim su regulisana prava, obaveza i odgovornosti iz radnog odnosa zaposlenih u Fondu.

FOTO TANJUG/ Ministarstvo za rad, zaposljavanje, boracka i socijalna pitanja/ bg

Ugovor su potpisali ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević, u ime Vlade, Dragana Kalinović, direktor Fonda PIO i Dejan Maksimović, predsednik Sindikata zaposlenih u Fondu, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ðorđević je istakao da je potpisivanje Kolektivnog ugovora veoma važno, jer je od direktnog uticaja na funkcionisanje Fonda, a samim tim i na uspešno obavljanje njegove osnovne delatnosti, omogućavanje građanima ostvarivanje svih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja.

„Za svaku državu je od interesa da prava, obaveze i odgovornosti kako njenih institucija, tako i zaposlenih budu uređene u skladu sa zakonom, a Vlada kao jedan od potpisnika je garant da će se ti propisi poštovati i primenjivati. Socijalni dijalog je, u ovom slučaju, na visokom nivou i ono što je potpisano mora se i primenjivati u praksi, a garant za to je država, kao treći potpisnik“, rekao je Ðorđević.

Kalinović je istakla značaj potpisivanja Kolektivnog ugovora i istakla da su i Vlada RS i poslodavac u pregovaračkom postupku imali razumevanja za zahteve Sindikata koji se odnose posebno na proširenje obima prava zaposlenih u odnosu na prethodni Kolektivni ugovor.

„Zaposleni čine srž svake organizacije i njihova prava, obaveze i odgovornosti moraju biti uređene, kako bi i spremnost za rad i zalaganje, njihova motivisanost za dalje unapređivanje znanja i veština i napredovanje u poslu, sa krajnjim ciljem uspešnog funkcionisanja Fonda kao nosioca penzijskog i invalidskog osiguranja, imali jaku potporu i u odredbama Kolektivnog ugovora“, istakla je Kalinović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 4°C

Pretežno oblačno

Subota
Pretežno sunčano

Max: 13°C
Min: 0°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana